ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: «Παλεύαμε να σώσουμε το παιδί» – Ξεκίνησε η πολύκροτη δίκη για το θάνατο της μικρής Μελίνας

dikastirio
Αίθουσα δικαστηρίου
Photo: Εurokinissi

H κατηγορούμενη για τον θάνατο της Μελίνας δεν παρευρίσκεται στο δικαστήριο για λόγους υγείας

Στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης ξεκίνησε τη Δευτέρα η δίκη σε δεύτερο βαθμό, για την πολύκροτη υπόθεση θανάτου της τετράχρονης Μελίνας Παρασκάσκη.

Η δίκη σε δεύτερο βαθμό ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας, απουσία της κατηγορούμενης για ανθρωποκτονία της μικρής Μελίνας από αμέλεια αναισθησιολόγου, που δεν παρευρίσκεται για λόγους υγείας και εκπροσωπείται από τους δικηγόρους της, σύμφωνα με το cretalive.gr

«Εμείς είχαμε μπροστά μας ένα παιδί ωχρό, παγωμένο που έκανε ανακοπή. Το λες και ζωντανό, γιατί χτυπούσε η καρδιά. Έπαιρνε βέβαια φάρμακα ασύμβατα με τη ζωή και το ph ήταν χαμηλό. Δεν ήταν συμβατό με πρόγνωση επιβίωσης, ήταν σε πολύ κακή κατάσταση αλλά παλεύαμε να το σώσουμε» κατέθεσε η γιατρός της ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ, ενώ πρόσθεσε πως «η κατηγορούμενη μας είπε ότι έκανε 15 παρόμοια επεισόδια μπροστά της. Εμείς κάναμε αυτό που έπρεπε»

Θυμίζουμε ότι η υπόθεση επρόκειτο να εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό, τον περασμένο Νοέμβριο και η υπεράσπιση υπέβαλε ένσταση, κατά της εφέσεως του Εισαγγελέα για αοριστία της αιτιολογίας που παρέπεμψε ξανά την υπόθεση στο ακροατήριο και το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης την έκανε δεκτή, παρά την αντίθετη πρόταση της Εισαγγελίας Εφετών.

Μέσα σε δύο, μόλις, ώρες υπήρξε παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος ζήτησε από την Εισαγγελία Εφετών να αποστείλει στην Αθήνα τα πρακτικά, ώστε ο ίδιος να εξετάσει το σκεπτικό της απόφασης για να διαπιστώσει αν είναι δυνατόν να ασκηθεί αναίρεση ή όχι.

Τελικά, από τον αρμόδιο εισαγγελέα ασκήθηκε αναίρεση η οποία έγινε δεκτή κι έτσι είχαμε την εκδίκαση της υπόθεσης της 4χρονης Μελίνας.