ΕΛΛΑΔΑ

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Η κυβέρνηση ζήτησε προτάσεις για εκπτώσεις και πακέτα προσφορών

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Η κυβέρνηση ζήτησε προτάσεις για εκπτώσεις και πακέτα προσφορών
Φωτογραφία αρχείου / INTIME

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Μειώσεις τιμών και ανταπόκριση στην προσπάθεια ανακούφισης των ελληνικών οικογενειών ζήτησε η κυβέρνηση από τους ακτοπλόους στη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως είχε αναφέρει το Newsbomb.gr νωρίτερα, μετά την πρωινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για τη ραγδαία αύξηση τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων της κυβέρνησης με τους ακτοπλόους. Συγκεκριμένα, ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, είχε τετ-α-τετ με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, Σπύρο Πασχάλη, για περισσότερη από μιάμιση ώρα.

Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και το μήνυμα της κυβέρνησης ήταν ότι ότι όλοι πρέπει να συμβάλλουν στην εθνική προσπάθεια για την ανακούφιση των Ελλήνων πολιτών και της ελληνικής οικογένειας λόγω της ενεργειακής και πληθωρικής κρίσης.

Η κυβέρνηση ζήτησε από τους ακτοπλόους να παρουσιάσουν προτάσεις προς το επιβατικό κοινό με σημαντικές εκπτώσεις σε δρομολόγια κορμού. Δηλαδή που να έχουν αφετηρία ή άφιξη τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας, της Θεσσαλονίκης και της Καβάλας. Επί της ουσίας, οι ακτοπλόοι καλούνται να παρουσιάσουν συγκεκριμένες εκπτώσεις που θα αφορούν την εξυπηρέτηση της ελληνικής οικογένειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες πό κυβερνητικής πλευράς ετέθη το ζήτημα ότι παρά την σημαντική υποχώρηση στις τιμές των καυσίμων, η υποχώρηση αυτή δεν έχει αποτυπωθεί αντιστοίχως στις τιμές των εισιτηρίων.

Οι ακτοπλόοι, από την πλευρά τους, εξέφρασαν τα προβλήματά τους που σχετίζονται με τον πληθωρισμό, τις τιμές των καυσίμων, την εξυπηρέτηση άγονων γραμμών αλλά και τις σημαντικές ζημιές προηγούμενων ετών παράλληλα με την ανάγκη για την ανανέωση του ακτοπλοϊκού στόλου.

Υποσχέθηκαν, όμως, ότι άμεσα στο πλαίσιο του υγειούς ανταγωνισμού και της εμπορικής πολιτικής θα ανταποκριθούν για να συμβάλλουν κι αυτοί με τον τρόπο τους στην ανακούφιση των ελληνικών οικογενειών με συγκεκριμένες εκπτώσεις και πακέτα προσφορών. Πέραν των εκπτώσεων που υπάρχουν για εκπτώσεις σε κάτοικους νησιών, δικαιούχους κοινωνικού τουρισμού αλλά και των άλλων υποχρεωτικών εκπτώσεων κοινωνικής πολιτικής (όπως είναι φοιτητές, πολύτεκνοι, ΑμεΑ. κλπ).

Τέλος, η κυβέρνηση ζήτησε οι εκπτώσεις αυτές που θα εφαρμοστούν, να αφορούν και τα αυτοκίνητα.