ΕΛΛΑΔΑ

Καύσωνας Κλέων: Χωρίς delivery το μεσημέρι λόγω υψηλών θερμοκρασιών - Ποιες ώρες ισχύει

Καύσωνας Κλέων: Χωρίς delivery το μεσημέρι λόγω υψηλών θερμοκρασιών - Ποιες ώρες ισχύει

Διακοπή υπηρεσιών διανομής (delivery) από τις 12:00 μέχρι τις 17:00 λόγω του καύσωνα Κλέων

Ο καύσωνας Κλέων φτάνει σήμερα στο αποκορύφωμά του με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 43 βαθμούς και τις συνθήκες να είναι δύσκολες για όσους βρίσκονται στο δρόμο ή εργάζονται.

Εκτός από τα έκτακτα μέτρα για τους εργαζομένους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, μέτρα πάρθηκαν και για τις υπηρεσίες delivery, όπου διακόπτονται από τις 12:00 μέχρι τις 17:00 λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

Σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρει χαρακτηριστικά: «Οφείλουμε να προστατεύσουμε την υγεία και αυτών των εργαζομένων και, αν και κάποιοι θα ξεβολευτούμε λίγο από τη στέρηση των υπηρεσιών τους, πιστεύω ότι όλοι μας συμφωνούμε με αυτό το στοιχειώδες μέτρο προφύλαξης στις πιο δύσκολες ώρες του καύσωνα. Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω μόνο του».

Ανάμεσα στα μέτρα, που περιλαμβάνει η υπουργική απόφαση, είναι:

  • Η υποχρεωτική παύση εργασιών σε περιοχές που ο κίνδυνος θερμικής καταπόνησης καθίσταται εξαιρετικά υψηλός κατά το χρονικό διάστημα 12:00-17:00.
  • Η παροχή εξ αποστάσεως εργασίας με το σύστημα της τηλεργασίας για εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου.
  • Μέτρα για την οργάνωση του χρόνου εργασίας και διευκόλυνση των εργαζομένων κατά την τυχόν αλλαγή χρόνου προσέλευσης και αποχώρησής τους από την εργασία.
  • Τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για την πρόληψη της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων.
  • Ειδικές προβλέψεις για υπαίθριες εργασίες και χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας.