ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιές: Συνεχείς αναζωπυρώσεις στην Αττική - Μάχη να μην επεκταθεί το μέτωπο προς την Πάρνηθα

Φωτιά
Newsbomb.gr/Χάρης Γκίκας

Στις εστίες της φωτιάς στην Αττική επιχειρούν 250 πυροσβέστες με 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 75 οχήματα ενώ έχουν σπεύσει 34 Ρουμάνοι πυροσβέστες με 6 οχήματα

Συνεχίζονται για τρίτη ημέρα οι φωτιές στη χώρα μας με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη να σβήσουν τα μέτωπα. Σε εξέλιξη αυτή την ώρα βρίσκονται οι πυρκαγιές σε δυτική Αττική και Λουτράκι ενώ την ίδια στιγμή μαίνεται και η φωτιά στη Ρόδο.

Μάλιστα, το πρωί και συγκεκριμένα στις 11:30 εστάλη μήνυμα του 112 να εκκενώσουν προς Μέγαρα οι κάτοικοι του οικισμού Κανδήλι. Αργότερα, και συγκεκριμένα περίπου στις 13:00 αντιστράφηκε η φορά του ανέμου με αποτέλεσμα να υπάρξει μια ανακούφιση στην περιοχή Κανδήλι, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης. Ο ίδιος, επικεφαλής ομάδας πυρόσβεσης εθελοντών δίπλα σε δύο μικρά μοναστήρια της περιοχής, εκφράστηκε ιδιαίτερα ανακουφισμένος από την σταθεροποίηση της κατάστασης. «Ελπίζω οι επίγειες δυνάμεις να ελέγξουν τις μικροεστίες που εκδηλώνονται στον οικισμό Κανδήλι, όπως και τις υπόλοιπες ανατολικότερα προς την Νέα Ζωή», σημείωσε.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του δημάρχου από την σύντομη περιήγηση του στην πληγείσα περιοχή, δεν έχουν σημειωθεί μεγάλες καταστροφές στον οικιστικό ιστό πλην 2-3 κτισμάτων. Ωστόσο σοβαρότερες ήταν οι καταστροφές στους οικισμούς Πλάτωνας, Άνω Λουτρόπυργος και Άνω Βλυχάδα της Νέας Περάμου Μεγάρων (επάνω από την Εθνική). Στην περιοχή παραμένει κλειστός ο επαρχιακός δρόμος που συνδέει τη Ν. Πέραμο με την Μάνδρα καθώς επιχειρούν οι δυνάμεις πυρόσβεσης μεταξύ των οποίων εθελοντές, Ρουμάνοι, στρατός, πολίτες.

Βορειοδυτικά ωστόσο, η εικόνα είναι πιο δύσκολη και ιδιαίτερα στην Αγία Σωτήρα, Στεφάνη και την Οινόη, όπου είναι συνεχείς οι αναζωπυρώσεις. Ωστόσο, οι φλόγες δεν έχουν περάσει στους οικισμούς. Την ίδια ώρα, οι πυροσβέστες δίνουν μάχη ώστε να μην επεκταθούν οι φλόγες προς την Πάρνηθα.

Στις εστίες στην Αττική επιχειρούν 250 πυροσβέστες με 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 75 οχήματα ενώ έχουν σπεύσει 34 Ρουμάνοι πυροσβέστες με 6 οχήματα. Από αέρος συνεχείς ρίψεις νερού κάνουν 9 αεροσκάφη και 11 ελικόπτερα εκ των οποίων τα δύο συντονιστικά.