ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο: Γυναίκα δικηγόρος καταγγέλλει σωματική βία από αστυνομικό

Ηράκλειο: Γυναίκα δικηγόρος καταγγέλλει σωματική βία από αστυνομικό

Μία δικηγόρος στο Ηράκλειο Κρήτης προχώρησε σε σοκαριστική καταγγελία.

Μία νομική εκπρόσωπος στο Ηράκλειο Κρήτης προχώρησε σε σοκαριστική καταγγελία, αναφέροντας σκληρή και βίαιη αντιμετώπιση από αξιωματικό στο αστυνομικό τμήμα του Πύργου, όταν μετέβη με σκοπό να υποστηρίξει νομικά στενό συγγενικό της πρόσωπο.

Στήριξη στη δικηγόρο από τον Δικηγορικό Σύλλογο Ηρακλείου

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου βρίσκεται στο πλευρό της νομικής εκπροσώπου, ο οποίος διά του Προέδρου του, Νίκου Λογοθέτη, απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νότη Μηταράκη, καλώντας τους αρμόδιους στην απόδοση της δικαιοσύνης.

Στην επιστολή, τονίζεται ότι «σύμφωνα με όσα μάς καταγγέλθηκαν, χειροδίκησε εις βάρος της και την απώθησε βίαια, προσπαθώντας μάλιστα να την εκδιώξει από το Αστυνομικό Τμήμα. Η καταγγέλλουσα συνάδελφος έθεσε υπόψη μας φωτογραφίες με εμφανή τα σημάδια κακοποίησης εις βάρος της, ενώ, υπέβαλε και έγκληση κατά του αστυνομικού οργάνου», μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, η ΕΛΑΣ παρουσιάζει μία εντελώς διαφορετική διάσταση, με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου να διαψεύδει τα λεγόμενα της καταγγελίας, κάνοντας λόγο για αποδεικτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας, υποστηρίζοντας πως «η αλήθεια θα λάμψει μέσω της Δικαιοσύνης».

Η δικηγόρος υποστηρίζει ότι έχει κρατήσει φωτογραφίες και βίντεο από την επίθεση, ενώ, από την πλευρά της αστυνομίας, πηγές από το τμήμα διαρρέουν ότι το συγκεκριμένο περιστατικό δε συνέβη ποτέ.

Ο Γενικός Γραμματέας του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου, Νίκος Καραγιάννης μίλησε στην εκπομπή «ALPHA Τώρα», όπως και ο αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας, ο οποίος ισχυρίσθηκε ότι πρόκειται για «απλό, βελούδινο περιστατικό, που συμβαίνει κάθε δεκαπέντε δευτερόλεπτα».

Σχετικές ειδήσεις