ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Κέρκυρα: «Ήταν μία βραδιά εφιάλτης για όλους μας», λέει ο δήμαρχος

Φωτιά στην Κέρκυρα: «Ήταν μία βραδιά εφιάλτης για όλους μας», λέει ο δήμαρχος

Ολονύχτια η μάχη στο πύρινο μέτωπο της Κέρκυρας - Νέα μηνύματα του 112, εστάλησαν για απομάκρυνση όσων βρίσκονται σε 12 οικισμούς της Κέρκυρας, λόγω της φωτιάς. 

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη δασική φωτιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα της Κυριακής από διαφορετικές εστίες στην περιοχή Περίθειας στην Βόρεια Κέρκυρα. Η φωτιά καίει δασική και χορτολιβαδική έκταση, ενώ μάχη με τις φλόγες, δίνουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, και άνδρες της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας.

«Ήταν μία πολύ δύσκολη βραδιά, ένας εφιάλτης για όλους μας», με αυτή τη φράση περιέγραψε τη νύχτα της Κυριακής ο δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γ. Μαχειμάρης μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN.

To «112» ήχησε για 17 οικισμούς, ενώ έχουν καταπλεύσει ημερόπλοια για την απομάκρυνση των κατοίκων δια θαλάσσης.

«Η φωτιά πλησίασε αρκετά αλλά δεν κάηκαν οικισμοί. Στάλθηκαν αρκετές εκκενώσεις 112», συμπλήρωσε.

Η εκκένωση αφορά τις περιοχές: Σάντα, Μέγκουλα, Πόρτα, Παλιά Περίθεια, Σινιές, Βιγγλατούρι, Νησάκι, Ρου, Κατάβολο, Κέντρωμα, Τρίτσι, Κοκκοκύλας, Σαρακηνιάτικα, Πλαγιά, Καλάμι, Βλαχάτικα και Καβαλλέραινα.

Όπως είπε ο ίδιος, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής καταβάλλουν ηρωικές προσπάθειες να ανακόψουν το μέτωπο της φωτιάς που ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής, με διαφορετικές εστίες, στην περιοχή Περίθειας στη βόρεια Κέρκυρα.

Η φωτιά, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής στο Νewsbomb.gr, καίει δασική και χορτολιβαδική έκταση κινούμενη προς νοτιοανατολική κατεύθυνση.

Συνεχείς εκκενώσεις

Μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί Σάντα, Μέγκουλα, Πόρτα, Παλιά Περίθεια, Σινιές, Βιγγλατούρι, Νησάκι, Ρου, Κατάβολο, Κέντρωμα, Τρίτσι, Κοκκοκύλας, Σαρακηνιάτικα, Πλαγιά, Καλάμι, Βλαχάτικα και Καβαλλέραινα, έπειτα από μηνύματα μέσω 112 τα οποία στάλθηκαν στους κατοίκους τους.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, τις δραματικές εκκενώσεις από τα πύρινα μέτωπα

Φωτιά στην Κέρκυρα: 59 Βρετανοί εγκατέλειψαν το χωριό Νησάκι

Την ίδια ώρα, η είδηση για τη φωτιά στην Κέρκυρα αποτελεί πρώτο θέμα στα βρετανικά Μέσα με το Sky News να αναφέρει ότι 59 Βρετανοί τουρίστες εγκατέλειψαν το χωριό Νησάκι και είναι καλά στην υγεία τους.

Επιχείρηση απεγκλωβισμού

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση απεγκλωβισμού ανθρώπων από την παραλία Νησάκι της Κέρκυρας.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν έξι πλωτά περιπολικά σκάφη του Λιμενικού, επτά ιδιωτικά σκάφη μικρής χωρητικότητας, δύο ιδιωτικά σκάφη μεγάλης χωρητικότητας και ένα ρυμουλκό.

Συνολικά, πάντα σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, απεγκλωβίστηκαν με ασφάλεια συνολικά 59 άνθρωποι από 1 πλωτό σκάφος και 2 λάντζες κατευθύνθηκαν προς το λιμάνι της Κέρκυρας.

Με μέριμνα της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας οι απεγκλωβισμένοι θα φιλοξενούνται σε αίθουσα του Οργανισμού Λιμένα Κέρκυρας.

Στο νοσοκομείο τρεις πυροσβέστες

Δυο πυροσβέστες μεταφέρθηκαν τα ξημερώματα της Δευτέρας στο γενικό νοσοκομείο της Κέρκυρας. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο ένας αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα και ο δεύτερος υπέστη κάταγμα στο πόδι.

Από την Κυριακή, ένας ακόμα πυροσβέστης με αναπνευστικά προβλήματα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

Σχετικές ειδήσεις