ΕΛΛΑΔΑ

Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας στο Newsbomb.gr: H κατάσταση είναι εκτός ελέγχου - Στα σπίτια οι φλόγες

Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας στο Newsbomb.gr: H κατάσταση είναι εκτός ελέγχου - Στα σπίτια οι φλόγες
Σωτήρης Σκουλούδης / NEWSBOMB.GR

Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Εύβοια.

Αποστολή στην Κάρυστο: Σωτήρης Σκουλούδης

Δύσκολες ώρες περνάει για ένα ακόμα καλοκαίρι η Εύβοια. Η ανησυχία για τη φωτιά στην Κάρυστο είναι μεγάλη, καθώς οι φλόγες πλησιάζουν τους οικισμούς, με τους ανέμους να πνέουν στην περιοχή στα 6 με 7 μποφόρ, προκαλώντας αναζωπυρώσεις της πυρκαγιάς που κινείται με μεγάλη ταχύτητα. Στα χωριά Άγιοι και Πλατανιστός μαίνονται τα δύο μέτωπα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας, Γιώργος Κελαϊδίτης, αναφέρει ότι «η κατάσταση από την πυρκαγιά στην Κάρυστο είναι εκτός ελέγχου, με τις φλόγες να έχουν μπει μέσα στις αυλές των σπιτιών». Παράλληλα, απευθύνει έκκληση για ενίσχυση της επιχείρησης κατάσβεσης από επίγειες και εναέριες δυνάμεις, μιλώντας στο Newsbomb.gr.

«Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου. Από το μεσημέρι και μετά, οι ισχυροί άνεμοι οδήγησαν τα πολλά μέτωπα που αναπτύχθηκαν γύρω από τον Πλατανιστό, το ποτάμι και το παραλιακό μέτωπο, να ξεφύγει και να αναπτύξει πολλά χιλιόμετρα, με αποτέλεσμα να καούν πολλά στρέμματα δασικής και αγροτικής γης σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα», τονίζει και επισημαίνει ότι «έχουν απειληθεί πολλές κατοικίες».

«Το μέλημά μας είναι να σώσουμε και το τελευταίο μέτρο. Η φωτιά σίγουρα έχει περάσει μέσα από αυλές σπιτιών, αλλά δεν υπάρχουν ακόμη επιβεβαιωμένες καταστροφές. Αυτή τη στιγμή, στοχεύουμε να αντιμετωπίσουμε τα ενεργά μέτωπα στα υψώματα του Πλατανιστού.

Πολλά σημεία πρέπει να δουλευτούν μέχρι τη δύση του Ηλίου. Όμως, υπάρχουν κι άλλες εστίες πίσω από την πλαγιά (σ.σ. παραπομπή στο βίντεο). Είναι ένα τεράστιο μέτωπο, στο οποίο ανά πάσα στιγμή μπορούν να υπάρξουν αναζωπυρώσεις. Χρειαζόμαστε ενίσχυση επίγειων και εναέριων δυνάμεων», προσέθεσε ο κ. Κελαϊδίτης, μεταξύ άλλων.

Σχετικές ειδήσεις