ΕΛΛΑΔΑ

Πρόστιμο στους… ανέμελους Ελληνοκαναδούς, μετά τη μεγάλη επιχείρηση διάσωσής τους στη Σαμαριά

Πρόστιμο στους… ανέμελους Ελληνοκαναδούς, μετά τη μεγάλη επιχείρηση διάσωσής τους στη Σαμαριά
ΕΡΤ

Οι δύο νεαροί αγνόησαν την απαγόρευση διέλευσης λόγω του καύσωνα και ξεκίνησαν το Σάββατο μια επικίνδυνη πεζοπορία

Διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ επιβλήθηκε -σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων- από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον καθένα από τους δύο 25χρονους Ελληνοκαναδούς, για τους οποίους στήθηκε τεράστια επιχείρηση διάσωσης με τη συνδρομή ελικοπτέρου Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού, δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων και της ΕΜΑΚ Κρήτης, προκειμένου να απεγκλωβιστούν από δύσβατο σημείο στο φαράγγι της Σαμαριάς.

Πρόκειται για την εφαρμογή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης του 2022 παρ.4, που αφορά σε παραβάσεις των απαγορεύσεων διέλευσης σε φαράγγια, δάση κλπ, όταν επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο νεαροί αγνόησαν την απαγόρευση διέλευσης λόγω του καύσωνα και ξεκίνησαν το Σάββατο μια επικίνδυνη πεζοπορία, παρακάμπτοντας το κανονικό μονοπάτι από το Ξυλόσκαλο προς το φαράγγι, ακολουθώντας το μονοπάτι προς Γκίγκιλο, δεδομένης της απαγόρευσης. Κάποια στιγμή θέλησαν να βγουν από μονοπάτι και να κατέβουν προκειμένου να δουν όπως είπαν το ποτάμι, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθούν και να κινδυνεύσει η ζωή τους.

Πηγή: ΕΡΤ