ΕΛΛΑΔΑ

Στο έλεος του καύσωνα η Μεσσηνία και η Λακωνία - Το θερμόμετρο ξεπέρασε τους 42 βαθμούς

Στο έλεος του καύσωνα η Μεσσηνία και η Λακωνία - Το θερμόμετρο ξεπέρασε τους 42 βαθμούς

«Καμίνι» η Σπάρτη. Οι 8 περιοχές στις οποίες σημειώθηκαν οι υψηλότερες θερμοκρασίες σήμερα. 

Υψηλές θερμοκρασίες σημειώθηκαν και σήμερα, μία ημέρα πριν από τον μεγάλο καύσωνα που θα χτυπήσει την Τρίτη και την Τετάρτη τη χώρα μας.

Η υψηλότερη θερμοκρασία σημειώθηκε στη Σπάρτη, όπου ο υδράργυρος έδειξε 42,4 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με την ΕΜΥ. Ακολουθούν οι Κροκεές Λακωνίας με 42,3, ο Μυστράς και το Κρανίδι με 42,1, η Καλαμάτα και η Μεγαλόπολη με 41,7.

Το πρωτοφανές «κύμα» καύσωνα στην πατρίδα μας φθάνει στο φινάλε του, αλλά με ρεκόρ θερμοκρασίας, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Νικολέτα Ζιακοπούλου. Αναλυτικά, αύριο (25/07) περιμένουμε ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι στο Ιόνιο μέχρι 5 μποφόρ, βόρειοι στο Αιγαίο 4 με 5 και στα Δωδεκάνησα 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φθάσει στα ηπειρωτικά τους 40℃ με 42℃, πολύ τοπικά και τους 43℃ με 44℃, μέχρι 38℃ με 40℃ στα νησιά. Στην Αττική, αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι πρόσκαιρα νότιοι μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 26℃ μέχρι 41℃. Στη Θεσσαλονίκη, θα έχει γενικά αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22℃ έως 37℃.

Η Τετάρτη θα περάσει με ήλιο παντού. Οι άνεμοι σταδιακά δυτικοί – νοτιοδυτικοί εντάσεως 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία εξαιρετικά υψηλή, έως 44℃ με 46℃ στα ηπειρωτικά, έως 42℃ στα νησιά.

Όσο για την Πέμπτη, ύστερα από δεκαπέντε «καυτές» ημέρες, η θερμοκρασία θα σημειώσει εντυπωσιακή πτώση ύψους μέχρι και 10℃, με τοπικές καταιγίδες στη βόρεια Ελλάδα. Οι βοριάδες ειδικά στο Ιόνιο θα φθάνουν τα 7, πιθανώς και 8 μποφόρ.