ΚΑΙΡΟΣ

Σάκης Αρναούτογλου: Ανάσα δροσιάς από την Πέμπτη - Λίβας με 44άρια την Τετάρτη

Σάκης Αρναούτογλου: Ανάσα δροσιάς από την Πέμπτη - Λίβας με 44άρια την Τετάρτη

Ο έμπειρος προγνώστης καιρού της ΕΡΤ παραθέτει το μετεώγραμμα των θερμοκρασιών μέχρι και τις 3 Αυγούστου, όπου είναι εμφανής η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας από την Πέμπτη και έπειτα, ενώ την Τετάρτη αναμένονται και πάλι τοπικά 44άρια

Καλά νέα για το τρίτο κύμα καύσωνα που αναμένεται να πλήξει από αύριο τη χώρα με κορύφωση την Τετάρτη 26 Ιουλίου έχει ο Σάκης Αρναούτογλου, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο, από την Πέμπτη 27 Ιουλίου το καλοκαίρι μπαίνει και πάλι σε κανονικούς ρυθμούς, με φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες και ίσως να μπορέσουν να ξεκουραστούν και λίγο τα κλιματιστικά και οι ανεμιστήρες που δουλεύουν στο φουλ εδώ και 12 ημέρες για να πιάσουν το ράλι του υδράργυρου.

Ωστόσο δεν παραλείπει να σημάνει συναγερμό για μεγάλο κίνδυνο πυρκαγιών λόγω του λίβα που θα επικρατήσει την Τετάρτη, με ανέμους που τοπικά μπορεί να αγγίξουν ακόμα και τα 8 μποφόρ.

Ο έμπειρος προγνώστης καιρού παραθέτει το μετεώγραμμα των θερμοκρασιών μέχρι και τις 3 Αυγούστου, όπου είναι εμφανής η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας από την Πέμπτη και έπειτα, ενώ την Τετάρτη αναμένονται και πάλι τοπικά 44άρια.

Η ανάρτηση του Σάκη Αρναουτογλου

«Φίλες και φίλοι! Από την ερχόμενη Πέμπτη 27/7 το ελληνικό καλοκαιράκι θα προσπαθήσει επιτέλους να ξαναβρεί τα φυσιολογικά πατήματά του!

Προσοχής αλλά και αναβάθμισης του κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιών στα περισσότερα ηπειρωτικά (πεδινά και ορεινά) χρήζει όμως κατά την ταπεινή μου άποψη η καιρική κατάσταση την ερχόμενη Τετάρτη 26/7, καθώς ο καυτός-κατάξερος λίβας που θα επικρατήσει δεν αποκλείεται να αγγίξει και τα 5-6, στη πεδινή Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά πρόσκαιρα τα 7 και στα βουνά της χώρας ίσως και τα 8 μποφόρ, ενώ αν και σχετικά πολύ πιο δροσεροί, πάλι ενισχυμένοι άνεμοι θα επικρατήσουν και την Πέμπτη στα περισσότερα δυτικά, κεντρικά και βόρεια!

Για να υπολογίσετε στο μετεώγραμμα με αρκετή ακρίβεια τη θερμοκρασία στην περιοχή που σας ενδιαφέρει, διαβάστε ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ τις επεξηγήσεις στο μετεώγραμμα σας παρακαλώ γιατί όπως είναι φυσικό ανάλογα με την περιοχή, το υψόμετρο και την γειτνίαση στη θάλασσα οι θερμοκρασίες θα διαφέρουν!!»