ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Κάρυστο: «Δεν έρχεται νερό κάτω» - Ηχητικό ντοκουμέντο με την έκκληση πυροσβέστη

Φωτιά
Eurokinissi

Συνεχίζονται οι αναζωπυρώσεις στην Κάρυστο

Μαίνεται η φωτιά στην Κάρυστο με τους πυροσβέστες να κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να κατασβέσουν τα πύρινα μέτωπα ενώ ένα ηχητικό ντοκουμέντο δείχνει την αγωνία ενός πυροσβέστη και την έκκλησή του για νερό.

Η φωτιά στην Κάρυστο συνεχίστηκε και γι' αυτό τα ξημερώματα της Τρίτης εστάλη μήνυμα του 112 για εκκένωση του χωριού Πλατανιστός. Μάλιστα, έγινε και αναζωπύρωση της φωτιάς κοντά στους οικισμούς Πλατανιστός και Ποτάμι Ευβοίας. Τις επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν στην Κάρυστο συνδράμουν ήδη με το πρώτο φως της ημέρας από αέρος δύο αεροσκάφη ενώ θα προστεθούν και άλλα όσο περνάει η ώρα.

Το μέτωπο προς τον Πλατανιστό που προέκυψε από αναζωπύρωση πήρε μεγάλες διαστάσεις, χωρίς να μπορέσουν οι επίγειες δυνάμεις να το συγκρατήσουν και κατευθύνθηκε προς το χωριό Πλατανιστός και το Παλοχώρι.

Μήνυμα 112 στους κατοίκους του Πλατανιστού Καρύστου

Στις 2:00 σήμερα τα ξημερώματα μήνυμα από το 112 πληροφορούσε τους κατοίκους του Πλατανιστού ότι θα πρέπει να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους γιατί κινδυνεύουν από τη φωτιά και να κατευθυνθούν προς την Κάρυστο.

«Δεν έρχεται νερό κάτω;»

Σε ηχητικό απόσπασμα που δημοσιεύει το EviaZoom.gr ακούγεται η δραματική έκκληση ενός από τους πυροσβέστες που επιχειρούν να σβήσουν τη φωτιά κοντά στο χωριό Πλατανιστός της Καρύστου για νερό.

Ο πυροσβέστης ακούγεται να ρωτάει από τον ασύρματο τους συναδέλφους του που επιχειρούν στον Πλατανιστό:

«Δεν έρχεται νερό κάτω από το 1312;…»