ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στον Βόλο: Πού μπορούν να φιλοξενηθούν όσοι έφυγαν από τα σπίτια τους – Η ανακοίνωση του Δήμου

Φωτιά στον Βόλο: Πού μπορούν να φιλοξενηθούν όσοι έφυγαν από τα σπίτια τους – Η ανακοίνωση του Δήμου
EUROKINISSI.

Η φωτιά στη Μαγνησία μαίνεται ανεξέλεγκτη, αναγκάζοντας αρκετούς πολίτες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Λόγω των δύσκολων καταστάσεων που επικρατούν στη Νέα Αγχίαλο, ο Δήμος Βόλου διατηρεί ανοιχτό τον Εκθεσιακό Πολυχώρο στο Πεδίον του Άρεως, προκειμένου να φιλοξενηθούν όσοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, ακολουθώντας τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας για εκκένωση των οικισμών.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Βόλου τόνισε ότι «όσοι δεν έχουν καταλύματα, μπορούν να κατευθύνονται στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Βόλου, όπου μπορούν να φιλοξενηθούν ή και να διοχετευθούν και να φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία της περιοχής, που διαθέτουν ελεύθερα δωμάτια».

Φωτιά στον Βόλο: Οργανώνεται επιχείρηση διαφυγής διά θαλάσσης όπου παραστεί ανάγκη

Οργανώνεται επιχείρηση εκκένωσης από τους παραθαλάσσιους οικισμούς, σύμφωνα με πληροφορίες από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, με σκάφη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης αλλά και ιδιωτικά, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν καταφέρει να εγκαταλείψουν την περιοχή λόγω της πυρκαγιάς και να τούς βοηθήσουν να απομακρυνθούν.

Στόχος, είναι να επιτευχθεί ασφαλής μεταφορά πληθυσμού που έχει καταφύγει στις ακτές ώστε να γλυτώσει από το «πύρινο μέτωπο» που πλησιάζει στις κατοικημένες περιοχές. Παράλληλα, έχει ζητηθεί και η συνδρομή αστικών λεωφορείων για τη μετακίνηση προς ασφαλείς περιοχές.

Σχετικές ειδήσεις