ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο: Δύο συλλήψεις για πώληση προϊόντων – «μαϊμού»

Ηράκλειο: Δύο συλλήψεις για πώληση προϊόντων – «μαϊμού»
Newsbomb archive.

Η αστυνομία στο Ηράκλειο της Κρήτης προχώρησε στη σύλληψη ενός άνδρα και μίας γυναίκας, οι οποίοι πωλούσαν προϊόντα – «μαϊμού».

Σήμερα (27/07), δύο άτομα συνελήφθησαν στο Ηράκλειο για διάθεση και πώληση πλήθους προϊόντων – «μαϊμού», ύστερα από στοχευόμενες αστυνομικές επιχειρήσεις για την καταπολέμηση του παρεμπορίου. Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν χιλιάδες είδη απομιμητικών προϊόντων ένδυσης, αξεσουάρ κ.ά.

Πρόκειται για έναν ευρύτερο επιχειρησιακό σχεδιασμό, των υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, βάσει του οποίου πραγματοποιούν αστυνομικούς ελέγχους, με στόχο κυρίως την καταπολέμηση του παραεμπορίου και τη διακίνηση απομιμητικών προϊόντων.

Από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος οργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν συντονισμένες επιχειρήσεις, την 26η και την 27η Ιουλίου σε περιοχές του Δήμου Ηρακλείου, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση του ΣΔΟΕ.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθησαν δύο άτομα ελληνικής καταγωγής, ένας άνδρας και μία γυναίκα, εις βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διάθεση και πώληση απομιμητικών προϊόντων, πλαστογραφία και απάτη.

Τα κλιμάκια και οι αστυνομικοί, πραγματοποίησαν ελέγχους σε καταστήματα και αποθηκευτικούς χώρους σε περιοχές του Δήμου Ηρακλείου, τα οποία κατείχαν και χρησιμοποιούσαν οι ημεδαποί.

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 3.962 προϊόντα απομίμησης τα οποία αφορούν σε είδη ρουχισμού, καπέλα και συναφή είδη, τα οποία έφεραν πλαστά σήματα που ομοιάζουν με σήματα επωνύμων εταιριών. Από το κλιμάκιο της Γενικής Διεύθυνσης του ΣΔΟΕ επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα κατ’ εφαρμογή της νομοθεσίας, συνολικού ύψους 12.000€. Το συνολικό ύψος της οικονομικής ζημιάς εις βάρος των δικαιούχων των εμπορικών σημάτων ξεπερνά τα 100.000€.

Το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης διενεργεί προανάκριση για την υπόθεση.

Πηγή: ΑΠΕ–ΜΠΕ.

Σχετικές ειδήσεις