ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιές: Βελτιωμένη εικόνα στα πύρινα μέτωπα Ρόδου, Μαγνησίας, Κέρκυρας, Καρύστου και Λαμίας

Φωτιές: Βελτιωμένη εικόνα στα πύρινα μέτωπα Ρόδου, Μαγνησίας, Κέρκυρας, Καρύστου και Λαμίας
EUROKINISSI

Φωτιές στην Ελλάδα - Όλες οι ειδήσεις: Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής μαζί με εθελοντές και κατοίκους όλη νύχτα έδωσαν μάχη για να ανακόψουν τις αναζωπυρώσεις

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζουν σήμερα το πρωί τα πύρινα μέτωπα σε Ρόδο, Μαγνησία, Λαμία, Κέρκυρα και Κάρυστο, όπου οι δυνάμεις κατάσβεσης όλη νύχτα έδιναν μάχη για να ανακόψουν τις αναζωπυρώσεις μαζί με εθελοντές και κατοίκους των περιοχών που μαίνονται οι φωτιές.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά στη Μαγνησία παρουσιάζει βελτιωμένη εικόνα. Αργά το βράδυ το πρόβλημα εντοπιζόταν στις Μικροθήβε καθώς υπήρχε αναζωπύρωση, η οποία ωστόσο αντιμετωπίστηκε. Οι επίγειες δυνάμεις κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες το βράδυ για να περιορίσουν τις αναζωπυρώσεις, ενώ πλέον έχουν ξεκινήσει τις ρίψει και τα πρώτα εναέρια. Στο σημείο επιχειρούν 90 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 31 οχήματα και από αέρος μέχρι στιγμής 5 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Μεγάλες ζημιές από τις εκρήξεις στη Νέα Αγχίαλο

Από τη φωτιά, τρομακτική είναι η εικόνα στη Νέα Αγχίαλο, όπου αποθήκη πυρομαχικών της Πολεμικής Αεροπορίας στην περιοχή Καραμπά τυλίχθηκε στις φλόγες, με απανωτές εκρήξεις που προκάλεσαν υλικές ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις.

Η περιοχή εκκενώθηκε με τη συνδρομή των Αρχών σε απόσταση 3 χιλιομέτρων από την αποθήκη. Όπως τόνισαν πηγές του ΓΕΑ δεν κινδύνεψε ανθρώπινη ζωή από την εκδηλωθείσα πυρκαγιά στην περιοχή της Νέας Αγχιάλου υπογραμμίζοντας ότι από την φωτιά επηρεάστηκε τμήμα του στρατοπέδου φύλαξης πυρομαχικών της 111 Πτέρυγας Μάχης (111ΠΜ) στην περιοχή Καράμπα.

Στελέχη του Λιμενικού ανέλαβαν την μεταφορά πολιτών με σκάφη ιδιωτών στο λιμεναρχείο του Βόλου και από εκεί στο Εκθεσιακό Κέντρο του Βόλου, το οποίο φιλοξένησε 1.000 άτομα.

Καλύτερη εικόνα σε Ρόδο, Κέρκυρα

Βελτιωμένη είναι η εικόνα και στη Ρόδο. Κατά τη διάρκεια της Πέμπτης πολλές ήταν οι αναζωπυρώσεις στο Βάτι, οι οποίες ωστόσο αντιμετωπίστηκαν άμεσα και χωρίς να κινδυνεύσουν οικισμοί. Το 112 ενημέρωσε κατοίκους και επισκέπτες στις περιοχές Μαλώνα, Χαράκι, Μάσσαρι, Ασκληπειό, Κιοτάρι, Βάτι, Γεννάδι, Λαχανιά και Πλημμύρι ότι μπορούν να επιστρέψουν στις περιοχές, που τις προηγούμενες ημέρες λόγω της φωτιάς είχαν εκκενωθεί.

Στη Λαμία οι αναζωπυρώσεις που σημειώθηκαν χθες στο βόρειο τμήμα της πόλης έχουν αντιμετωπιστεί, με το μέτωπο να παρουσιάζει καλύτερη εικόνα, όπως και εκείνο της Κέρκυρας, όπου σύμφωνα πάντα με την Πυροσβεστική δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα. Το ίδιο ισχύει και για την Κάρυστο.

Η Πυροσβεστική αναφέρει για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στα Ανωγειατά Άρτας δίπλα από τον οικισμό, το χωριό δεν έχει απειληθεί, ενώ στο σημείο επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 16 οχήματα.