ΕΛΛΑΔΑ

Νέα Αγχίαλος: Εικόνες που θυμίζουν «πόλη-φάντασμα» - Σπασμένες βιτρίνες και στάχτες

Νέα Αγχίαλος: Εικόνες που θυμίζουν «πόλη-φάντασμα» - Σπασμένες βιτρίνες και στάχτες
Eurokinissi

Οι κάτοικοι στη Νέα Αγχίαλο επιστρέφουν σιγά σιγά πίσω στην περιοχή προσπαθώντας να μαζέψουν ό,τι μπορούν από τα συντρίμμια που άφησαν οι εκρήξεις

Βελτιωμένη είναι η εικόνα στο πύρινο μετώπο της Μαγνησίας, όπου το απόγευμα της Πέμπτης οι φλόγες έφτασαν σε αποθήκη πυρομαχικών της Πολεμικής Αεροπορίας, στη Νέα Αγχίαλο προκαλώντας ισχυρές εκρήξεις, με τις Αρχές να διατάζουν απαγόρευση κυκλοφορίας σε ακτίνα 3 χιλιομέτρων από το σημείο και εκκένωση της περιοχής.

Το Εκθεσιακό Κέντρο Βόλου μετατράπηκε σε χώρο φιλοξενίας 1.000 περίπου πολιτών που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω της φωτιάς.

Οι δυνάμεις κατάσβεσης όλη τη νύχτα κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες να ανακόψουν τις αναζωπυρώσεις, ενώ με το πρώτο πρωινό φως τα εναέρια έχουν ξεκινήσει τις ρίψεις. Στο σημείο επιχειρούν 90 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 31 οχήματα, ενώ από αέρος μέχρι στιγμής συνδράμουν 5 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Σε ό,τι αφορά τις εκρήξεις, πηγές του ΓΕΑ τόνισαν ότι δεν κινδύνεψε ανθρώπινη ζωή, σημειώνοντας ότι από την φωτιά επηρεάστηκε τμήμα του στρατοπέδου φύλαξης πυρομαχικών της 111 Πτέρυγας Μάχης (111ΠΜ) στην περιοχή Καράμπα.

Η Νέα Αγχίαλος σήμερα θυμίζει «πόλη-φάντασμα» με τις καταστροφές να είναι πολύ μεγάλες από τις αλλεπάλληλες εκρήξεις.

Κατεστραμμένες είσοδοι και προσόψεις σπιτιών, ανοιχτές αυλόπορτες, σπασμένες βιτρίνες καταστημάτων συνθέτουν ένα απόκοσμο σκηνικό με τους κατοίκους να αναγκάζονται χθες να εκκενώσουν την περιοχή με τη συνδρομή των Αρχών.

Από το απόγευμα της Πέμπτης οι κάτοικοι άρχισαν να εγκαταλείπουν τη Νέα Αγχίαλο, ενώ πλέον σιγά σιγά κάποιοι επιστρέφουν για να δουν τι απέμεινε.

Ευτυχώς οι ζημιές που προκάλεσαν οι εκρήξεις ήταν μόνο υλικές, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που έφυγαν ξεχνώντας ακόμα και να κλειδώσουν τα σπίτια τους.

Πλέον οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες στην περιοχή που έφυγαν αφήνοντας πίσω ακόμα και τα αυτοκίνητά τους, προσπαθούν να μαζέψουν ό,τι μπορούν από τα συντρίμμια που άφησαν οι εκρήξεις.

Σχετικές ειδήσεις