ΕΛΛΑΔΑ

Σπαραγμός στο τελευταίο αντίο στον σμηναγό Χρήστο Μουλά - Αποχώρησε η σύζυγός του

Σπαραγμός στο τελευταίο αντίο στον σμηναγό Χρήστο Μουλά - Αποχώρησε η σύζυγός του

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Σεργίου και Βάκχου στο Γαβαλοχώρι του Αποκορώνα Χανίων, για να συνοδεύσει τον αδικοχαμένο σμηναγό στην τελευταία του κατοικία. Η σορός του 34χρονου πιλότου έφτασε στο ναό τυλιγμένη με τη γαλανόλευκη σημαία.

Δάκρυσαν και οι πέτρες στο τελευταίο αντίο στον σμηναγό Χρήστο Μουλά στο Γαβαλοχώρι Αποκορώνα Χανίων στον ιερό ναό Ιερό Ναό Αγίων Σεργίου και Βάκχου όπου νωρίς το πρωί έφτασε η σορός του τυλιγμένη με τη γαλανόλευκη σημαία.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε για να συνοδεύσει τον αδικοχαμένο πιλότο στην τελευταία του κατοικία, στον τόπο όπου ο 34χρονος έζησε τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια, βοηθώντας στην οικογενειακή επιχείρηση του πατέρα του.

Η σορός του σμηναγού έφτασε τυλιγμένη με τη γαλανόλευκη σημαία.

ΑΝΤ1

Τα Χανιά θρηνούν, με συγγενείς και φίλους να τον χαρακτηρίζουν ήρωα μετά και το τραγικό δυστύχημα με το καναντέρ στον Πλατανιστό της Καρύστου, όπου ο σμηναγός με τον συνάδελφό του ανθυποσμηναγό Περικλή Στεφανίδη έδωσαν αγώνα για την κατάσβεση της φωτιάς που έκαιγε στην περιοχή.

Το παρών στην κηδεία έδωσαν ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, βουλευτές, δήμαρχοι, εκπρόσωποι φορέων και ενώσεων, οι αρχηγοί των Σωμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων. Τιμές αποδίδουν τα τιμητικά αγήμα των τριών Όπλων.

Στέφανα σεβασμού και τιμής απέστειλαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της Βουλής Αναστάσιος Τασούλας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, οι υφυπουργοί Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Κεφαλογιάννης και Νίκος Χαρδαλιάς, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός ΓΕΑ Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης, ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Δημόκριτος Ζερβάκης αντιστράτηγος, η βουλευτής Χανίων Ντόρα Μπακογιάννη, δήμαρχοι, φορείς κ.α.

Τραγικές φιγούρες η σύζυγος του 34χρονου, η οποία διανύει τον τρίτο μήνα της εγκυμοσύνης της και έφυγε από την κηδεία, λόγω της άσχημης ψυχολογικής κατάστασής της, μετά από σύσταση του γιατρού της, καθώς και οι γονείς και η αδελφή του.

Δίπλα στην οικογένεια σε έντονη συγκινησιακή φόρτιση η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η Βουλή υιοθετεί το αγέννητο παιδί του Χρήστου Μουλά

Η Βουλή υιοθετεί το αγέννητο παιδί του άτυχου κυβερνήτη Χρήστου Μουλά που έχασε τη ζωή του στο μοιραίο Canadair που έπεσε στη Κάρυστο.

Όπως έγινε γνωστό, ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, ανακοίνωσε ότι η Βουλή υιοθετεί το αγέννητο παιδί του άτυχου κυβερνήτη, με την πολιτεία να είναι δίπλα του.

Σε λίγους μήνες o 34χρονος Χρήστος Μουλάς θα γινόταν πατέρας, καθώς η σύζυγός του διανύει τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης της.

Χθες το τελευταίο αντίο στον Περικλή Στεφανίδη

Πλήθος κόσμου έδωσε το «παρών» στην νεκρώσιμη ακολουθία που έλαβε χώρα χθες, Πέμπτη 27 Ιουλίου. Ο Περικλής Στεφανίδης πέταξε στην αιωνιότητα και μπήκε στο πάνθεον των ηρώων. Δυστυχώς προστέθηκε στην μακρά λίστα των πιλότων μας που θυσίασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος.

Οι γονείς του Περικλή Στεφανίδη έφτασαν από νωρίς στην εκκλησία κρατώντας φωτογραφίες του αδικοχαμένου πιλότου, ενώ ο πατέρας του είχε στα χέρια του το ξίφος του το οποίο έλαβε κατά την ορκωμοσία του ως ανθυποσμηναγός.

Στην κηδεία του Ανθυποσμηναγού Στεφανίδη ο πρωθυπουργός και η ηγεσία του στρατεύματος

Ο πόνος είναι ανείπωτος για την οικογένειά του, που δεν μπορεί να πιστέψει πως μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα έχασε για πάντα τον Περικλή. Φίλοι και συγγενείς μόνο καλά λόγια έχουν να πουν με τον 27χρόνο πιλότο, που όνειρό του ήταν να περάσει στη σχολή Ικάρων και τώρα πέταξε για πάντα στους ουρανούς

Στην κηδεία του 27χρονου πιλότου έδωσε το «παρών» και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Λίγο μετά τις 16:00 έφτασε στην εκκλησία το φέρετρο με τη σορό του Περικλή Στεφανίδη, τυλιγμένο με τη γαλανόλευκη. Στρατιωτικό άγημα απέδωσε τις δέουσες τιμές στον πιλότο που έπεσε στο καθήκον.

Στη κηδεία το παρών εκτός από τον πρωθυπουργό, έδωσαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Δρυμούσης, ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Χουδελάκης και ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Μπουρολιάς.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς του άτυχου πιλότου, ενώ συγκλονισμένοι είναι και οι συνάδελφοι του που δεν μπορούν να συγκρατήσουν τα δάκρυα τους:

Απονέμεται ο βαθμός αντιπτεράρχου στους ήρωες πιλότους Χρήστο Μουλά και Περικλή Στεφανίδη

Συγκίνηση επικράτησε το πρωί της Πέμπτης στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας κατά τη διάρκεια της ειδικής τελετης - στο πλαίσιο της έπαρσης σημαίας - για τους δύο ιπτάμενους της Πολεμικής Αεροπορίας, τον Σμηναγό Χρήστο Μουλά και τον ανθυποσμηναγό Περικλή Στεφανίδη, που έπεσαν στο καθήκον, στην προσπάθειά τους να σβήσουν τη φωτιά στην Κάρυστο.

Έπαρση σημαίας στο Πεντάγωνο για τους δύο πιλότους, Χρήστο Μουλά και Περικλή Στεφανίδη

Στην τελετή μνήμης βρέθηκαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Θα γίνει τιμητική έπαρση της Ελληνικής Σημαίας, η οποία στη συνέχεια θα μείνει να κυματίζει μεσίστια λόγω του τριήμερου πένθους που έχει κηρυχθεί. Το στρατιωτικό προσωπικό του ΥπΕΘΑ πέταξε στον αέρα τα στρατιωτικά καπέλα αποχαιρετώντας τους δύο ηρωικώς πεσόντες κυβερνήτες, που ρίχτηκαν με αυταπάρνηση στη μάχη ενάντια στην πύρινη λαίλαπα της Καρύστου.

Σύμφωνα με ένα συγκλονιστικό βίντεο που κατέγραψε η κάμερα της ΕΡΤ, η συντριβή του CL-215 γίνεται αμέσως μετά τη ρίψη νερού, με το δεξί φτερό του να προσκρούει σε δέντρο. Ο δεξιός πλωτήρας αποκόπηκε με συνέπεια να πάρει δεξιά κλίση και να συντριβεί στο έδαφος.

Σχετικές ειδήσεις