ΕΛΛΑΔΑ

Νέα Αγχίαλος: Επιστρέφουν στα σπίτια τους οι κάτοικοι

Νέα Αγχίαλος
Ο Δήμος Βόλου έχει διαθέσει λεωφορεία για να μετακινηθούν οι κάτοικοι
INTIME NEWS

Νέα Αγχίαλος: Παραμένει η απαγόρευση σε ακτίνα τριών χιλιομέτρων από την αεροπορική βάση. 

Στα σπίτια τους επιστρέφουν οι κάτοικοι της Νέας Αγχιάλου και των Μικροθηβών.

Ο έλεγχος ολοκληρώθηκε, όπως δήλωσε ο διοικητής της 111 Πτέρυγας Μάχης σε τοπικά μέσα ενημέρωσης και η περιοχή της Νέας Αγχιάλου είναι απόλυτα ασφαλής. Έτσι, δόθηκε το «πράσινο φως» ώστε οι κάτοικοι να ξεκινήσουν να επιστρέφουν από τις 13:30 και μετά, στις οικίες και τις επιχειρήσεις τους.

Απαγόρευση παραμένει μόνο για μια ακτίνα τριών χιλιομέτρων περιμετρικά της αεροπορικής βάσης.

Ο Δήμος Βόλου έχει διαθέσει λεωφορεία, τα οποία ξεκινούν από το Εκθεσιακό Κέντρο, για να μετακινηθούν οι κάτοικοι που δεν διαθέτουν ίδια μέσα.

Το Εκθεσιακό Κέντρο Βόλου μετατράπηκε σε χώρο φιλοξενίας 1.000 περίπου πολιτών που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω της φωτιάς. Η εικόνα στο πύρινο μετώπο της Μαγνησίας, όπου το απόγευμα της Πέμπτης οι φλόγες έφτασαν σε αποθήκη πυρομαχικών της Πολεμικής Αεροπορίας.

Οι δυνάμεις κατάσβεσης όλη τη νύχτα κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες να ανακόψουν τις αναζωπυρώσεις, ενώ με το πρώτο πρωινό φως τα εναέρια ξεκίνησαν τις ρίψεις. Στο σημείο επιχειρούν 90 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 31 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν 5 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Σχετικές ειδήσεις