ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Βόλος - Παπανικολάου: Τα πιθανά σενάρια και οι κίνδυνοι για την έκρηξη στη Νέα Αγχίαλο

Φωτιά Βόλος - Παπανικολάου: Τα πιθανά σενάρια και οι κίνδυνοι για την έκρηξη στη Νέα Αγχίαλο
Eurokinissi

Φωτιά Βόλος: Οι κίνδυνοι από την έκρηξη στην αποθήκη πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο σύμφωνα με τον αντιπτέραρχο ε.α. Αθανάσιο Παπανικολάου

Στιγμές τρόμου έζησαν οι κάτοικοι της Νέας Αγχιάλου και της ευρύτερης περιοχής του Βόλου, καθώς η φωτιά που είχε ξεσπάσει πριν από δύο ημέρες στη Μαγνησία, έλαβε ανεξέλεγκτες διαστάσεις το απόγευμα της Πέμπτης, όταν προκλήθηκαν εκρήξεις στην αποθήκη πυρομαχικών της Πολεμικής Αεροπορίας, που βρίσκεται στην περιοχή Καραμπά, κοντά στην 111 Πτέρυγα Μάχης, με αποτέλεσμα να τυλιχθεί στις φλόγες.

O αντιπτέραρχος Αθανάσιος Παπανικολάου, μίλησε στην τηλεόραση της ΕΡΤ, για τα πιθανά σενάρια που προκάλεσαν τις εκρήξεις στην αποθήκη πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο και ποιοι είναι οι κίνδυνοι.

«Ο στρατιωτικός εξοπλισμός στα μεγάλα αεροδρόμια δεν βρίσκεται κοντά στα αεροδρόμια. Βρίσκονται εκεί όπου είναι πιο ασφαλείς. Ως εκ τούτου, τέτοια περιστατικά είναι απίθανο να συμβούν. Όπως καταλαβαίνω, δεν ήταν τα πυρομαχικά που εξερράγησαν, αλλά το ακριβό σύστημα πυρομαχικών που υπήρχε εκεί, το μικρό φορτίο που έμεινε στην περιοχή που επλήγη από τη φωτιά», ανέφερε.

«Είμαι βέβαιος ότι δεν ήταν οι εκρήξεις από το έδαφος, αλλά εσωτερικά. Δεν μπορώ να το ξέρω διότι αυτό θα φανεί από την διερεύνηση και αν υπάρχουν ευθύνες θα πρέπει να αποδοθούν», είπε.

«Όπως πολύ σωστά είπε και ο κ. Υπουργός θα πρέπει να λαμβάνονται τα μέτρα ασφάλειας. Θα πρέπει να επανεξεταστούν για να δουν εάν πραγματικά λειτουργούν. Υπάρχει περίπτωση να προσαρμοστούν νέα δεδομένα ή καινούργια συστήματα που ενδεχομένως δεν υπάρχουν. Όμως εγώ σας διαβεβαιώνω ότι η Αεροπορία χρησιμοποιεί ότι πιο σύγχρονο», πρόσθεσε ο αντιπτέραρχος.

Ωστόσο οι κάτοικοι δεν μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους σύντομα χωρίς οι αρχές να εξασφαλίσουν ή να εγκρίνουν τα πάντα για την επιστροφή.