ΕΛΛΑΔΑ

Μυλοπόταμος: Όλοι γνώριζαν ότι θύμα και δράστης είχαν προστριβές – Σε κρίσιμη κατάσταση ο 50χρονος

Μυλοπόταμος: Όλοι γνώριζαν ότι θύμα και δράστης είχαν προστριβές – Σε κρίσιμη κατάσταση ο 50χρονος

Μυλοπόταμος: Τα καφενεία τους βρίσκονταν το ένα απέναντι στο άλλο στην κεντρική πλατεία του χωριού - Άγνωστη παραμένει η αφορμή που προκάλεσε το αιματηρό επεισόδιο

Σοκαρισμένη παραμένει η τοπική κοινωνία στην Αξό Μυλοποτάμου μετά το αιματηρό επεισόδιο που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στην πλατεία του χωριού. Μολονότι μέχρι στιγμές δεν έχουν υπάρξει επίσημες ανακοινώσεις από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ για το περιστατικό που οδήγησε στον τραυματισμό των δύο ανδρών, στη μικρή κοινωνία λίγο - πολύ ήταν γνωστό ότι το θύμα του επεισοδίου και ο φερόμενος ως δράστης είχαν μεταξύ τους προστριβές κυρίως για τα τραπεζοκαθίσματα, καθώς τα καφενεία τους βρίσκονται το ένα απέναντι από το άλλο στην κεντρική πλατεία του χωριού.

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, τόσο οι κάτοικοι της Αξού, όσο και κάτοικοι των γειτονικών χωριών που περνούσαν την ώρα τους στο σημείο όπου βρίσκονταν τα δύο καφενεία γνώριζαν ότι οι μεταξύ τους προστριβές είχαν αφετηρία τον επαγγελματικό ανταγωνισμό. Κανείς, ωστόσο, δεν περίμενες ότι ο ένας θα έφτανε να πυροβολήσει τον άλλο και μάλιστα στον θώρακα!

Εξάλλου, η Αξός είναι ένα από τα χωριά του Μυλοποτάμου με μια ήρεμη τοπική κοινωνία χωρίς προβλήματα. Το θύμα, ο 50χρονος ιδιοκτήτης καφενείου, ο οποίος, παραμένει διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ μετά τη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στον θώρακα. Έτσι, είναι προφανές ότι δεν μπορεί ακόμη να καταθέσει. Από την άλλη ο φερόμενος ως δράστης εξακολουθεί να κρύβεται και νεότερες επίσημες ανακοινώσεις από την ΕΛ.ΑΣ δεν έχουν υπάρξει.

Έτσι, το «κλειδί» της υπόθεσης που έχει αναστατώσει το χωριό είναι η διερεύνηση της αιτίας που όπλισε το χέρι του φερόμενου ως δράστη του αιματηρού επεισοδίου, ο οποίος να σημειωθεί ότι δεν περιγράφεται από τους συγχωριανούς του ως εριστικός ή οξύθυμος.

Το επεισόδιο σημειώθηκε την ώρα που έκλεινε το καφενείο του 50χρονου θύματος. Ο φερόμενος ως δράστης κάτω από συνθήκες που δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί και διερευνώνται ενδελεχώς στο πλαίσιο της προανάκρισης και μέσα από τις μαρτυρικές καταθέσεις πυροβόλησε εναντίον του, ενώ από τις σφαίρες τραυματίστηκε επίσης και ένας 57χρονος, εργαζόμενος στο καφενείο.

Και οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν στο ΠΑΓΝΗ. Ο 50χρονος παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ μετά το χειρουργείο, ενώ ο 57χρονος εξακολουθεί να νοσηλεύεται χωρίς - ευτυχώς - η ζωή του να βρίσκεται σε κίνδυνο.

Διαβάστε επίσης:

Ράγισαν και οι πέτρες στην Πάτρα: Ντυμένοι στα λευκά αποχαιρέτισαν την 14χρονη Χριστίνα

Ηράκλειο: Εντοπίστηκε «ορφανή» φυτεία με 990 δενδρύλλια κάνναβης

Έγκλημα στην Εφύρα: Προσωρινά κρατούμενος ο αδελφός του θύματος