ΕΛΛΑΔΑ

Τι είναι το «κίνημα της πετσέτας» που ξεκίνησαν οι κάτοικοι της Πάρου

Τι είναι το «κίνημα της πετσέτας» που ξεκίνησαν οι κάτοικοι της Πάρου
Facebook

Πολίτες με «όπλο» τις πετσέτες τα βάζουν με τις ξαπλώστρες για να σώσουν τις παραλίες της Πάρου

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις της Κίνησης Πολιτών Πάρου για Ελεύθερες Παραλίες «Save Paros Beaches». Μετά την «ανακατάληψη» της μικρή Σάντα Μαρία την περασμένη Κυριακή, οι κάτοικοι πηγαίνουν σε παραλίες ζητώντας την ελεύθερη πρόσβαση και χρήση του αιγιαλού. Το κίνημα αυτό έχει ονομαστεί και «κίνημα της πετσέτας».

Συγκεκριμένα, με κεντρικό σύνθημα «Επανακτούμε τις παραλίες» («Reclaim the Beach») η Κίνηση Πολιτών της Πάρου κάλεσε σε συγκέντρωση στην παραλία Μαρτσέλο. «Διεκδικούμε το δικαίωμά μας στο δημόσιο χώρο, το δικαίωμά μας να απολαμβάνουμε τις παραλίες μας που καταπατούνται από άπληστους, κοινωνικά ανεύθυνους επιχειρηματίες που καταλαμβάνουν παραλίες στο σύνολό τους ή υπερβαίνουν τα όριά τους μέχρι και 100 φορές περισσότερο από την έκταση που νομίμως μισθώνουν» σημειώνεται στο κάλεσμα.

«Δεν είναι το κίνημα της πετσέτας», είναι κίνημα για ελεύθερες παραλίες. Η Πάρος τα τελευταία χρόνια είχε μία πίεση από την ανάπτυξη του τουρισμού. Οι πολίτες αισθάνονται ότι σπρόχνωνται απ’ έξω από το νησί τους», ανέφερε στην ΕΡΤ ο κ. Νικόλας Σταφάνου, μέλος της Κίνησης Πολιτών Πάρου για Ελεύθερες Παραλίες.