ΕΛΛΑΔΑ

Τι δείχνει το πόρισμα για τις εκρήξεις στην αποθήκη πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο

Τι δείχνει το πόρισμα για τις εκρήξεις στην αποθήκη πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο

Σχεδόν έτοιμο είναι το πόρισμα σχετικά με τις εκρήξεις πυρομαχικών στην αποθήκη πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο, εξαιτίας της πυρκαγιάς που είχε ξεσπάσει στη Μαγνησία.

Αποτελεσματικά φέρεται να λειτούργησαν τα αναχώματα που βρίσκονται στην αποθήκη πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο, όπου σημειώθηκε έκρηξη εξαιτίας της φωτιάς που είχε ξεσπάσει στη Μαγνησία και οδήγησε σε δραματική εκκένωση της περιοχής.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, τα πρώτα στοιχεία του πορίσματος, το οποίο αναμένεται να δημοσιευθεί αύριο, Τετάρτη, αναφέρεται πως οι πυροτεχνουργοί που πήγαν στο σημείο και έκαναν τις έρευνες φέρονται να καταγράφουν ότι τα αναχώματα που υπάρχουν λειτουργήσαν αποτελεσματικά.

Αν αυτά δε λειτουργούσαν, σύμφωνα πάντα με το πόρισμα, τότε ενδεχομένως θα υπήρχαν τραγικές συνέπειες για ολόκληρη την περιοχή.

Στο πόρισμα υπάρχει και μία αναφορά, σύμφωνα με την οποία η Πυροσβεστική πιθανόν αν είχε δράσει κατά διαφορετικό τρόπο να μπορούσε να αποτρέψει το πυρινο μέτωπο να φτάσει στην αποθήκη πυρομαχικών.

Για τις συγκεκριμένες πληροφορίες, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν στο MEGA: «Για τη σοβαρή υπόθεση της πυρκαγιάς στην αποθήκη πυρομαχικών στη Ν. Αγχίαλο, η οποία ερευνάται, είναι καλό να μη διακινούνται πρόωρα συμπεράσματα που ενδέχεται να αποδειχθούν αβάσιμα».

Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega:

Διαβάστε επίσης:

Πανσέληνος Αυγούστου 2023: Σήμερα το μεγαλύτερο φεγγάρι του χρόνου

Κέρκυρα: Οδηγός ταξί έσωσε γυναίκα από βέβαιο πνιγμό

Τι είναι το ανάθεμα ή κατάρα: Πότε πιάνει - Τι έλεγαν οι γέροντες