ΕΛΛΑΔΑ

Πανεπιστήμιο τρίτης ηλικίας: Ένα διαφορετικό σχολείο για τους ηλικιωμένους στην Ελλάδα

Πανεπιστήμιο τρίτης ηλικίας: Ένα διαφορετικό σχολείο για τους ηλικιωμένους στην Ελλάδα
UNSPLASH

Η ανάγκη για μάθηση δεν έχει ηλικία. Οι ηλικιωμένοι έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθήματα για την Τεχνολογία, το Διαδίκτυο και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Ένα διαφορετικό πανεπιστήμιο με πολύ καλούς σκοπούς, ήρθε για να δώσει ακόμα περισσότερα ενδιαφέροντα στην καθημερινότητα των ηλικιωμένων ανθρώπων.

Η Μαρία Αστερίου, συνιδρύτρια της μη κυβερνητικής οργάνωσης «People Behind» μίλησε στο ΜEGA για το Πανεπιστήμιο τρίτης ηλικίας, που ξεκίνησε το 2017 και τους σκοπούς που έχει.

«Είναι η προσπάθεια μας να κάνουμε τους ανθρώπους 3ης ηλικίας να μην νιώθουν μόνοι και να μην νιώθουν ότι είναι πολίτες 3ης κατηγορίας, αλλά πολίτες 3ης ηλικίας. Τους εκπαιδεύουμε σε πράγματα που μπορεί να είναι και πολύ χρήσιμα, όπως είναι η Τεχνολογία, το Διαδίκτυο και τα social media».

«Φτιάξαμε μία e-learning πλατφόρμα, όπου μέσα από αυτή μπορούν να συνδέονται κάθε εβδομάδα και να παρακολουθούν τα μαθήματά τους. Αυτό που τους ενδιαφέρει πιο πολύ είναι αρχικά να περάσουν καλά και να έχουν κάτι να κάνουν».

Η Φιλοσοφία, η Ιστορία της Τέχνης και γενικότερα μαθήματα της Θεωρητικής κατεύθυνσης είναι τα μαθήματα που επιλέγουν οι ηλικιωμένοι περισσότερο.