ΕΛΛΑΔΑ

Το «κίνημα της πετσέτας» έφτασε στα Χανιά και την Αχαΐα

Το «κίνημα της πετσέτας» έφτασε στα Χανιά και την Αχαΐα

Μεγαλώνει το «κίνημα της πετσέτας», με όλο και περισσότερους πολίτες να εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για τις αυθαίρετες κατασκευές στις παραλίες.

Μεγάλες διαστάσεις έχει λάβει το «κίνημα της πετσέτας», με όλο και περισσότερους πολίτες να εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για τις αυθαίρετες κατασκευές στις παραλίες.

Μετά από τις κινητοποιήσεις πολιτών σε νησιά όπως την Ρόδο, την Πάρο και την Νάξο, σειρά παίρνουν τα Χανιά, όπου οι κάτοικοι που εδώ και έναν χρόνο δραστηριοποιούνται για την προστασία της παραλίας Φαλάσαρνα.

Σε πρόσφατη δημόσια καταγγελία της η Πρωτοβουλία #save_falasarna απευθύνει 10 καίρια ερωτήματα προς κάθε αρμόδια ελεγκτική αρχή, καταγγέλλοντας όσα συμβαίνουν στη συγκεκριμένη παραλία.

Η ανακοίνωση με τα δέκα ερωτήματα:

Το τελευταίο διάστημα έχει ανακινηθείπανελλαδικά το πρόβλημα με την υπερτουριστικοποίηση και πιο ειδικά όσον αφορά τις συνέπειες που αυτή έχει στον δημόσιο χαρακτήρα των ακτών της χώρας.

Από την Αττική, τη Μύκονο και τη Ρόδο έως τα κινήματα πολιτών στην Πάρο και τη Λευκάδα, έχει γίνει σαφές ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και μόνο η αντίσταση των πολιτών μπορεί να τη σταματήσει.

Όσον μας αφορά ως κίνηση έχουμε αναδείξει τις προσπάθειες συγκεκριμένου επιχειρηματία να ιδιωτικοποιήσει και ιδιοποιηθεί την παραλία παχιά άμμος (μεγάλη παραλία) στη Φαλάσαρνα, μέσω ενός φαραωνικού τουριστικού χωριού που θα γεμίσει με κτίσματα ακόμα και το κάτω μέρος της παραλίας!!! Μια παραλία που έχει αξιολογηθεί από εκατομμύρια επισκέπτες ως μία από τις 25 καλύτερες παραλίες στον κόσμο.

Είναι ο ίδιος επιχειρηματίας που διαλαλεί την περιβαλλοντική ευαισθησία του και τη συμμόρφωσή του στους νόμους, ενώ σε ενεστώτα χρόνο πρωταγωνιστεί σε ένα όργιο περιβαλλοντικών και νομικών παραβάσεων. Και είναι ο ίδιος επιχειρηματίας που ακόμα και τώρα κάνει αιτήσεις να στήσει «καντίνες» σε όλο το μήκος της παραλίας, έτσι ώστε, εκμεταλλευόμενος τον απαράδεκτο νόμο που έχει κάνει τις ακτές μας μια απέραντη επιχείρηση καθώς δίνει προτεραιότητα για τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων σε όποιον έχει όμορη επιχείρηση, έτσι ώστε να «κλείσει» και καταλάβει όλη τη μεγάλη παραλία.

Γι’ αυτό λοιπόν απευθύνουμε 10 ερωτήματα, σε κάθε κρατική υπηρεσία, που απ’ ό,τι φαίνεται έχουν μεγάλη δυσκολία να επιβάλουν τον νόμο, στις λίγες περιπτώσεις που αυτός προστατεύει το δημόσιο συμφέρον…

Πρόσφατα έγινε έλεγχος της αστυνομίας σε όλο τον κόλπο της Φαλασάρνας και έγιναν 13 συλλήψεις επιχειρηματιών (εμείς μάθαμε για εργαζόμενους-αυτοφωράκηδες), γιατί δεν είχαν άδεια για τα ομπρελοκαθίσματα που νοίκιαζαν. Μετά τι έγινε; Οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις είχαν άλλες συνέπειες; Ξηλώθηκαν τα ομπρελοκαθίσματα; Μπήκαν πρόστιμα;

Η πρόσκληση του Δήμου Κισσάμου, προς τις επιχειρήσεις, για απλή παραχώρηση αιγιαλού έγινε στις 11 Απριλίου και η προθεσμία έληγε στις 23 Ιουνίου. Η παρέμβαση της αστυνομίας έγινε έναν μήνα μετά και διαπιστώθηκε ότι κανείς δεν είχε άδεια, ενώ τα περισσότερα ομπρελοκαθίσματα έχουν μπει από τον Μάιο. Το πρώτο ερώτημα είναι αν είχαν κάνει όλοι αίτηση στον Δήμο έως 23 Ιουνίου ή αν εκμεταλλεύτηκαν το παραθυράκι που τους δίνει ο νόμος, να κάνουν αίτηση μέσω κτηματικής υπηρεσίας από την 1η Ιουλίου και μετά.

Το δεύτερο ερώτημα είναι μπορεί κάποιος πολίτης να ανοίξει π.χ. μια καντίνα π.χ. στην πλατεία της Σπλάντζιας και να βάλει τραπέζια χωρίς άδεια; Μπορεί στο παλιό λιμάνι των Χανίων να βάλει τραπέζια μια επιχείρηση χωρίς άδεια; Αν όχι, γιατί μπορεί στην παραλία; Τα τυχόν «λάθη» της ελληνικής γραφειοκρατίας είναι λάθη ή είναι τρόπος κακοποίησης-ιδιωτικοποίησης των ελληνικών ακτών;

Ακόμα κι αν είχαν άδεια, η σύμβαση παραχώρησης ορίζει συγκεκριμένο χώρο (συνήθως 500 τ.μ.) εκ των οποίων επειδή είναι περιοχή Natura, μπορεί να καταληφθεί με ομπρελοκαθίσματα το 30%, δηλαδή κάπου 170 τ.μ. Η παρακάτω φωτογραφία δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών. Έγγραφο του ΟΦΥΠΕΚΑ αναφέρει για κατάληψη χώρου άνω των 5 στρεμμάτων και είναι σαφές ότι έχει καταληφθεί άνω του 80% – και όχι το 30% που λέει η νομοθεσία.

Οι συμβάσεις ορίζουν κι άλλα πράγματα, όπως ότι μεταξύ θάλασσας και ομπρελοκαθισμάτων πρέπει να υπάρχει ελεύθερος χώρος 5 μ. Στο βόρειο τμήμα της παραλίας η απόσταση αυτή δεν τηρείται.

Οι συμβάσεις επίσης ορίζουν ότι δεν επιτρέπονται οι μόνιμες κατασκευές, τα πάρτι, η ένταση μουσικής άνω των 50 ντεσιμπέλ κ.ο.κ. Σε όλα αυτά υπάρχουν παρανομίες. Και το πιο σύντομο ανέκδοτο είναι ότι οι συμβάσεις αναφέρουν ότι αν διαπιστωθεί παρανομία, λύεται αυτόματα η σύμβαση!

Στο κεντρικό τμήμα της παραλίας δραστηριοποιούνται επιχειρήσεις θαλάσσιων σπορ. Δεν θα αναφερθούμε στο ποιοι έχουν άδεια και ποιοι όχι, καθώς 25 Ιουλίου έγινε ηλεκτρονικός πλειστηριασμός αλλά τα jet ski είναι εκεί από τον Μάιο. Να πούμε απλά ότι ο νόμος λέει ότι κάθε τέτοια επιχείρηση μπορεί να έχει έως 3 jet ski και η συγκεκριμένη έχει 11! Είναι η ίδια με τις τετράτροχες γουρούνες που οργώνουν τις αμμοθίνες και η ίδια που θα εφαρμόσει αυστηρό περιβαλλοντικό πλαίσιο όταν φτιάξουν το τουριστικό χωριό! Αν όλα αυτά σας φαίνονται κωμικοτραγικά, δοκιμάστε να πάρετε το λιμεναρχείο τηλέφωνο για να αναφέρετε το γεγονός. Ως εκ θαύματος δεν ξέρουν τίποτα για το έγκλημα!

Στο κεντρικό τμήμα υπάρχει μεγάλο beach bar, με εγκαταστάσεις, τσιμεντόπλακες, τοίχους σε χώρο παλαιού αιγιαλού που έχει μισθώσει η ΕΤΑΔ. Η μίσθωση αφορά τροχηλατή καντίνα! Αλλά ποιο κράτος θα ελέγξει τις παρανομίες που κάνει το κράτος;

Η παραλία Φαλάσαρνα έχει αμμοθίνες που καθημερινά οργώνουν οι μηχανοκίνητες γουρούνες. Έτσι, βάσει της παρ. 4 του άρθρου 13 του ν. 3937/2011, παραβιάζεται η απαγόρευση κίνησης τροχοφόρων οχημάτων εκτός οδικού δικτύου σε οικολογικά ευαίσθητες εκτάσεις, όπως οι αμμοθίνες.

Τον ίδιο νόμο παραβιάζει και μετατροπή του χώρου που φύεται το προστατευόμενο από την οδηγία 92/43/ΕΟΚ Androcymbium rechingeri σε απέραντο πάρκινγκ αυτοκινήτων. Ωστόσο οι κρατικές υπηρεσίες δεν φαίνεται να ενεργοποιούνται…

Τελευταίο που δείχνει το μέγεθος του σκανδάλου το αφιερώνουμε σε όσους πιστεύουν ότι αν δώσουμε τις παραλίες μας στην ιδιωτική πρωτοβουλία, αυτή θα φέρει ανάπτυξη και ως εκ τούτου έσοδα στα δημόσια ταμεία. Οι εν λόγω επιχειρήσεις, αν και όταν πάρουν άδεια, θα πληρώσουν προς δήμο και ελληνικό δημόσιο, με βάση τις συμβάσεις που έχουμε δει, μια τιμή περίπου 10 €/τ.μ. για ένα ολόκληρο έτος. Δηλαδή για μια σύμβαση που αφορά 500 τ.μ. θα πληρώσουν 5.000 €/έτος. Τα συγκεκριμένα ομπρελοκαθίσματα χρεώνονται 20 έως και 80 ή και 300 € αν είναι στην πρώτη σειρά. Κάντε τον πολλαπλασιασμό για μια επιχείρηση που διαθέτει 100 ομπρελοκαθίσματα (100Χ80=8.000 ευρώ, δλδ το ετήσιο κόστος ενοικίασης είναι η είσπραξη μισής και μόνο ημέρας) και θα δείτε ότι μιλάμε για πλιάτσικο εις βάρος των Κισσαμιτών, των Χανιωτών αλλά και όλων των επισκεπτών. Θα καταλάβετε επίσης γιατί ο «επενδυτής» θέλει διακαώς να κλείσει την παραλία προς αποκλειστικό όφελός του, καθώς μεγαλύτερο και ευκολότερο κέρδος έχει η παραλία από οποιοδήποτε κατάλυμα. Αν ένα ζευγαράκι στήσει μια σκηνή κάτω από ένα αλμυρίκι θα κινητοποιηθούν λιμενικό, αστυνομία, θα τους επιβληθεί πρόστιμο, μπορεί να οδηγηθούν και στο κρατητήριο. Θα επιβληθεί ο «νόμος και η τάξη».

Στην περίπτωση των παραπάνω 10 παρανομιών το δόγμα «νόμος και τάξη» δεν ισχύει. Βασιλεύει η ασυδοσία, η διαπλοκή, ο νόμος της ζούγκλας.

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους Κισσαμίτες και τους Χανιώτες να κινητοποιηθούν και να προστατέψουν το δικαίωμά τους στον δημόσιο χαρακτήρα των ακτών και ειδικά της Φαλάσαρνας».

Σύμφωνα με το pelop, στις παραλίες της Αχαΐας η κατάσταση τείνει να διαμορφωθεί σαν και αυτήν των νησιών του Αιγαίου. Στις «βόρειες» παραλίες της Πάτρας από το Ρίο, μέχρι ανατολικά το Αίγιο συναντάμε το κίνημα της πετσέτας.

Νάξος: «Μπήκε στη θάλασσα εκσκαφικό ιδιώτη και άρχισε να βγάζει τα βράχια»

Μεγάλες διαστάσεις παίρνει το «κίνημα της πετσέτας» που ξεκίνησε από την Πάρο αλλά εξαπλώνεται και σε άλλα ελληνικά νησιά. Ξεκίνησαν οι σαρωτικοί έλεγχοι με κυβερνητική παρέμβαση, για την παράνομη κατάληψη παραλιών από επιχειρήσεις και ήδη έχουν κλείσει τρεις επιχειρήσεις, στη μικρή και μεγάλη Σάντα της Πάρου. «Δεν πρόκειται να χαριστούμε σε κανέναν», ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης.

Η κ. Ελένη Ανδριανοπούλου μέλος κίνησης «Σώστε τις παραλίες της Νάξου» μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, είπε ότι στη Νάξο υπάρχουν δύο θέματα, το ένα είναι το κοινό φαινόμενο που παρακολουθούμε και σε άλλα νησιά με τις ομπρελοξαπλώστρες να έχουν εξαπλωθεί και να καταλαμβάνουν μεγάλο μέρος της παραλίας, στο 80-90%. Το δεύτερο, όπως ανέφερε είναι ότι πληθαίνουν οι κατασκευές ξύλου ή και τσιμέντου, πέργκολες, εξέδρες κλπ. Η κ. Ανδριανοπούλου υπογράμμισε ότι δυστυχώς η καταστροφή της παραλίας και η παρεμπόδιση της προσέλευσης στον αιγιαλό παίρνει μεγάλες διαστάσεις με αποκορύφωμα τον εκβραχισμό μέσα από τη θάλασσα. «Μέσα στη θάλασσα μπήκε εκσκαφικό ιδιώτη και άρχισε να βγάζει τα βράχια από την παραλία της Πλάκας».

Η κ. Αδριανοπούλου τόνισε ακόμα ότι οι μαζικές καταγγελίες κατοίκων έγιναν και πέρυσι αλλά φέτος οι κάτοικοι είναι συσπειρωμένοι και οργανωμένοι.

Συνελήφθη ο δήμαρχος Σερίφου

Γιγαντώνεται το «κίνημα της πετσέτας» μία κίνηση που ξεκίνησε από την Πάρο και έχει εξαπλωθεί και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων. Ο Δήμαρχος Σερίφου, Κωνσταντίνος Ρεβίνθης περιέγραψε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» τι συνέβη και συνελήφθη. Όπως ανέφερε, υπήρχε απόφαση που έλεγε ότι ένα κατάστημα ήταν παράνομο και έπρεπε να σφραγιστεί. Σφραγίσαμε το κατάστημα όμως μου έκαναν μήνυση για παράβαση καθήκοντος και για κατάχρηση εξουσίας και απλή δυσφήμιση, ανέφερε.

«Πήγαμε να επιβάλλουμε το νόμο την απόφαση των δικαστηρίων και των διοικητικών αρχών και βρεθήκαμε συλληφθέντες ως κατηγορούμενοι» λέει.

Ωστόσο, όπως είπε η κατάληψη των παραλιών δεν είναι σε τόσο μεγάλο βαθμό στη Σέριφο. «Είμαστε υπέρμαχοι να τηρείται η νομιμότητα, ναι στην επιχειρηματικότητα αλλά να είναι υπό τις προϋποθέσεις του νόμου».

Πηγή: ΕΡΤ

Μαρινάκης για κατάληψη παραλιών: «Δεν πρόκειται να γίνει καμία έκπτωση πουθενά»

H κυβέρνηση προτίθεται να εξετάσει το συντομότερο δυνατόν την απλοποίηση, ενοποίηση, κωδικοποίηση των διαδικασιών για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στους ελέγχους, επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, με αφορμή τις παρανομίες στην παραλία «Μικρή Σάντα Μαρία» της Πάρου και την παρέμβαση του λεγόμενου «Κινήματος της Πετσέτας».

Όλες οι υπηρεσίες είναι υπό γενικό συντονισμό, αυτό που θα δούμε ως επόμενο βήμα για να επιβάλλονται τα πρόστιμα είναι η απλοποίηση, η ενοποίηση των διαδικασιών για τα καλύτερα αποτελέσματα σημείωσε. Ο κ. Μαρινάκης υπενθύμισε ότι στην περίπτωση της Μυκόνου ο πρωθυπουργός μετέφερε αρμοδιότητες από το Δήμο στο κεντρικό κράτος.

«Υπεράνω όλων είναι η εφαρμογή του νόμου, δεν πρόκειται να γίνει καμία έκπτωση πουθενά», ξεκαθάρισε. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διεμήνυσε ότι έλεγχοι γίνονται και θα γίνονται με μεγαλύτερη ένταση, γιατί πρέπει να υπάρχει σεβασμός στους πολίτες και το νόμο.

Με αφορμή την υποστελέχωση της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου, ο Παύλος Μαρινάκης δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα δει θέματα προσωπικού, αποσαφηνίζοντας πάντως ότι οι δυνατότητες του κράτους δεν είναι απεριόριστες.

Η κοινωνία των πολιτών πολλές φορές αναδεικνύει πολύ πιο γρήγορα ζητήματα και επισπεύδει την επίλυση των διαδικασιών, η οποία όμως έχει ξεκινήσει από την κυβέρνηση διευκρίνισε για το θέμα.
Υπάρχει θέμα εφαρμογής του νόμου, σεβασμού των συμβάσεων συγκεκριμένου χώρου. Οι πολίτες και στην Πάρο και σε άλλα περιστατικά, βγαίνουν μπροστά, πολλοί θα μπορούσαν να πουν τα αυτονόητα, εμείς θα πούμε ότι αυτό που διεκδικούν εμείς οφείλουμε να το διασφαλίσουμε, δηλαδή ό,τι έχει συμφωνηθεί να τηρείται, σημείωσε.

Ο κ. Μαρινάκης διευκρίνισε ότι κυβέρνηση δεν περίμενε τώρα να ξεκινήσει τώρα τους ελέγχους ή την επιβολή προστίμων ούτε τις πολύ σοβαρές κυρώσεις όπως τις κατεδαφίσεις.

«Στη συγκεκριμένη παραλία, που πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις το θέμα, οι εκθέσεις αυτοψίας έχουν προηγηθεί εδώ και κάποιες μέρες, 21 Ιουλίου και 24 Ιουλίου. Οι συμβάσεις παραχώρησης απείχαν από την εικόνα».

«Με χαρά ειδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι η παραλία έχει μεγάλη διαφορά, το κράτος επενέβη άμεσα» τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης.

«11.500 τετραγωνικά παράνομης κατάληψης!»

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το μέλος της Κίνησης Πολιτών για Ελεύθερες Παραλίες, Μιχάλης Κιριαζάνος, δήλωσε ότι στη «Μικρή Σάντα Μαρία» όπου είναι και η παραλία της Πάρου έχει οριστεί δικάσιμος για τον επαγγελματία που παρανόμως είχε τοποθετήσει ξαπλώστρες.



«Ευτυχώς τις απομάκρυνε, δεν ξέρουμε για πόσο καιρό, αλλά σίγουρα είναι μια μεγάλη νίκη, μια αρχή για κάτι καλύτερο. Εμείς με τα πενιχρά μέσα που έχουμε τις συμβάσεις από τη Διαύγεια και κάποιες αεροφωτογραφίες από τους χώρους είδαμε ότι έχουν παραχωρηθεί 7.186 τετραγωνικά νόμιμα στους επιχειρηματίες, και έχουν καλυφθεί συνολικά 18.800 τετραγωνικά, 11.500 τετραγωνικά παράνομης κατάληψης. Ξεχείλισε το ποτήρι και δόθηκε αφορμή να προχωρήσει η κίνησή μας» υπογράμμισε ο κ. Κιριαζάνος.

«Μαζικοί έλεγχοι τον Αύγουστο»

Από πλευράς του, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών Όμηρος Τσάπαλος επισήμανε ότι ξεκινούν μαζικοί έλεγχοι σε όλη την Ελλάδα, σε όλες τις παραλίες τον Αύγουστο, με μικτά κλιμάκια υπαλλήλων και αν χρειαστεί με μετακίνηση υπαλλήλων από άλλες Κτηματικές Υπηρεσίες του Δημοσίου στις Κτηματικές Υπηρεσίες του Δημοσίου των νησιών για αποτελεσματικότερες ελέγχου.

Αλυσιδωτές αντιδράσεις έχουν προκληθεί από την Κίνηση Πολιτών για Ελεύθερες Παραλίες, η οποία ξεκίνησε από την Πάρο και έχει εξαπλωθεί και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων.

Το «Κίνημα της Πετσέτας», όπως έχει ονομαστεί, προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος εμφανίστηκε αμείλικτος λέγοντας πως οι έλεγχοι θα είναι ακόμα πιο αυστηροί και πως η κυβέρνηση δεν θα χαριστεί σε κανέναν στο εξής.

Φαίνεται, μάλιστα, πως μετά από αυτές τις εξελίξεις άρχισε να αλλάζει η εικόνα σε κάποιες από τις παραλίες. Σύμφωνα με τη σελίδα «Κίνηση Πολιτών Πάρου για Ελεύθερες Παραλίες | Save Paros Beaches», στο Facebook, η μισή παραλία στη Μικρή Σάντα Μαρία στην Πάρο είναι πλέον προσβάσιμη. Ομπρέλες και ξαπλώστρες έχουν ξηλωθεί και το κίνημα πανηγυρίζει την πρώτη του νίκη.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha ανέφερε χαρακτηριστικά πως «θα τους ταράξουμε στην νομιμότητα», όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις εξελίξεις για τις παραλίες.

Ο ίδιος, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ επεσήμανε πως «υπάρχουν συμφωνίες μεταξύ του Δημοσίου και παραχωρησιούχων για την παροχή υπηρεσιών σε παραλίες. Εκείνο το οποίο έχει διαπιστωθεί από τους ελέγχους στην Πάρο, είναι ότι δεν τηρούνται οι όροι των συμφωνιών… Η νομιμότητα θα γίνει σεβαστή. Θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα αυτούς του παραχωρισιούχους… Δε θα ανεχόμαστε κάτι που είναι εναντίον του τουριστικού προϊόντος της χώρας».

Αναφορικά με τους ελέγχους, η εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου, εξήγησε ότι η αρμοδιότητα της ΕΛΑΣ για το θέμα είναι «καθαρά στο ποινικό κομμάτι. Είτε η διαδικασία του αυτόφωρου, είτε η υποβολή μήνυσης». «Δεν έχουμε το δικαίωμα απόφασης για σφράγιση αυτών των καταστημάτων», εξήγησε. Επιπλέον, τόνισε ότι έχουν ήδη βεβαιωθεί παραβάσεις και έχουν επιδοθεί μηνύσεις.

Συνελήφθη ο δήμαρχος Σερίφου

«Κίνημα της πετσέτας» - Συνελήφθη ο δήμαρχος Σερίφου

Γιγαντώνεται το «κίνημα της πετσέτας» μία κίνηση που ξεκίνησε από την Πάρο και έχει εξαπλωθεί και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων. Ο Δήμαρχος Σερίφου, Κωνσταντίνος Ρεβίνθης περιέγραψε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» τι συνέβη και συνελήφθη. Όπως ανέφερε, υπήρχε απόφαση που έλεγε ότι ένα κατάστημα ήταν παράνομο και έπρεπε να σφραγιστεί. Σφραγίσαμε το κατάστημα όμως μου έκαναν μήνυση για παράβαση καθήκοντος και για κατάχρηση εξουσίας και απλή δυσφήμιση, ανέφερε.

«Πήγαμε να επιβάλλουμε το νόμο την απόφαση των δικαστηρίων και των διοικητικών αρχών και βρεθήκαμε συλληφθέντες ως κατηγορούμενοι» λέει.

Ωστόσο, όπως είπε η κατάληψη των παραλιών δεν είναι σε τόσο μεγάλο βαθμό στη Σέριφο. «Είμαστε υπέρμαχοι να τηρείται η νομιμότητα, ναι στην επιχειρηματικότητα αλλά να είναι υπό τις προϋποθέσεις του νόμου».

Σχετικές ειδήσεις