ΕΛΛΑΔΑ

Η πρώτη «νίκη» για το «Κίνημα της Πετσέτας»: Έφυγαν οι ξαπλώστρες από τη Μικρή Σάντα Μαρία στην Πάρο

Η πρώτη «νίκη» για το «Κίνημα της Πετσέτας»: Έφυγαν οι ξαπλώστρες από τη Μικρή Σάντα Μαρία στην Πάρο
Facebook

Το «Κίνημα της Πετσέτας» για ελεύθερες παραλίες προκάλεσε εξελίξεις και παρέμβαση του υπουργού Οικονομικών, ενώ σύμφωνα με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σημείωσε και την πρώτη του «νίκη» σε παραλία στην Πάρο.

Αλυσιδωτές αντιδράσεις έχουν προκληθεί από την Κίνηση Πολιτών για Ελεύθερες Παραλίες, η οποία ξεκίνησε από την Πάρο και έχει εξαπλωθεί και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων.

Το «Κίνημα της Πετσέτας», όπως έχει ονομαστεί, προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος εμφανίστηκε αμείλικτος λέγοντας πως οι έλεγχοι θα είναι ακόμα πιο αυστηροί και πως η κυβέρνηση δεν θα χαριστεί σε κανέναν στο εξής.

Φαίνεται, μάλιστα, πως μετά από αυτές τις εξελίξεις άρχισε να αλλάζει η εικόνα σε κάποιες από τις παραλίες. Σύμφωνα με τη σελίδα «Κίνηση Πολιτών Πάρου για Ελεύθερες Παραλίες | Save Paros Beaches», στο Facebook, η μισή παραλία στη Μικρή Σάντα Μαρία στην Πάρο είναι πλέον προσβάσιμη. Ομπρέλες και ξαπλώστρες έχουν ξηλωθεί και το κίνημα πανηγυρίζει την πρώτη του νίκη.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha ανέφερε χαρακτηριστικά πως «θα τους ταράξουμε στην νομιμότητα», όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις εξελίξεις για τις παραλίες.

Ο ίδιος, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ επεσήμανε πως «υπάρχουν συμφωνίες μεταξύ του Δημοσίου και παραχωρησιούχων για την παροχή υπηρεσιών σε παραλίες. Εκείνο το οποίο έχει διαπιστωθεί από τους ελέγχους στην Πάρο, είναι ότι δεν τηρούνται οι όροι των συμφωνιών… Η νομιμότητα θα γίνει σεβαστή. Θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα αυτούς του παραχωρισιούχους… Δε θα ανεχόμαστε κάτι που είναι εναντίον του τουριστικού προϊόντος της χώρας».

Αναφορικά με τους ελέγχους, η εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου, εξήγησε ότι η αρμοδιότητα της ΕΛΑΣ για το θέμα είναι «καθαρά στο ποινικό κομμάτι. Είτε η διαδικασία του αυτόφωρου, είτε η υποβολή μήνυσης». «Δεν έχουμε το δικαίωμα απόφασης για σφράγιση αυτών των καταστημάτων», εξήγησε. Επιπλέον, τόνισε ότι έχουν ήδη βεβαιωθεί παραβάσεις και έχουν επιδοθεί μηνύσεις.

Σχετικές ειδήσεις