ΕΛΛΑΔΑ

Ουρές - Κτηματολόγιο: Ψηφιακά η υποβολή συμβολαίων - Ανοίγει πλατφόρμα και για αριθμό προτεραιότητας

TIMATOLOGIO
ΑΡΧΕΙΟ/EUROKINISSI

Κτηματολόγιο: Στο στάδιο των τελικών δοκιμών βρίσκεται και η νέα πλατφόρμα που θα δίνει αριθμό προτεραιότητας ψηφιακά

Μετά τις εικόνες των ατελείωτων ουρών και της πολύωρης αναμονής έξω από το κτηματολόγιο Αθηνών, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, διευκρινίζει σχετικά με το θέμα πως από τις 25 Ιουλίου υπάρχει η δυνατότητα ψηφιακής υποβολής συμβολαίων από τους ίδιους τους πολίτες, μέσω του ktimatologio.gov.gr.

Αν λάβει κανείς υπόψη ότι άνω του 70% των πράξεων καταχώρισης αφορούν σε συμβόλαια, με τη σωστή συνεργασία των Δικηγορικών και Συμβολαιογραφικών Συλλόγων, η διευκόλυνση για πολίτες και επαγγελματίες, θα είναι πολύ σημαντική.

Πλατφόρμα και για ηλεκτρονικό αριθμό προτεραιότητας

Για τους πολίτες που επιθυμούν να εξυπηρετηθούν δια ζώσης βρίσκεται σε στάδιο τελικών δοκιμών μια νέα πλατφόρμα που θα δίνει αριθμό προτεραιότητας ψηφιακά και ο πολίτης θα μπορεί να την παρακολουθήσει από το κινητό του τηλέφωνο, χωρίς να απαιτείται αναμονή στην ουρά.

Όπως επισημαίνεται στόχος του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Φορέα «Ελληνικό Κτηματολόγιο» είναι η διεύρυνση των ψηφιακών υπηρεσιών, όπως και η περαιτέρω ενίσχυση και στελέχωση των Κτηματολογικών Γραφείων.

Οι διευκρινίσεις γίνονται μετά τις απίστευτες σκηνές που εκτυλίσσονται έξω από το υποθηκοφυλακείο Αθηνών, όπου λειτουργείο το κτηματολόγιο με την αναμονή να φτάνει ακόμα και τις 12 ώρες, ενώ γράφουν τα ονόματά τους σε χειρόγραφες λίστες για να πάρουν αριθμό προτεραιότητας...