ΕΛΛΑΔΑ

Κίνημα της πετσέτας: Ιδιώτης καταγγέλλεται ότι έβαλε μπουλντόζα για να βγάλει τα βράχια από παραλία

paralia

Ένα ακόμα πρόβλημα είναι ότι πληθαίνουν οι κατασκευές ξύλου ή και τσιμέντου, με πέργκολες και εξέδρες

Εξαπλώνεται στα ελληνικά νησιά το «κίνημα της πετσέτας», που ξεκίνησε από την Πάρο. Ήδη οι πρώτες ενέργειες έχουν κάνει την εμφάνισή τους στις παραλίες της Νάξου και της Σερίφου.

Στη Νάξο η Ελένη Ανδριανοπούλου μέλος κίνησης «Σώστε τις παραλίες της Νάξου» σημείωσε πως υπάρχουν δύο βασικά προβλήματα. Το πρώτο, όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ, αφορά στο κοινό φαινόμενο με τις «ομπρελοξαπλώστρες να έχουν εξαπλωθεί και να καταλαμβάνουν μεγάλο μέρος της παραλίας, στο 80-90%».

Όπως υποστήριξε, το δεύτερο μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι πληθαίνουν οι κατασκευές ξύλου ή και τσιμέντου, με πέργκολες, εξέδρες κλπ.

Η κ. Ανδριανοπούλου υπογράμμισε ότι δυστυχώς η καταστροφή της παραλίας και η παρεμπόδιση της προσέλευσης στον αιγιαλό παίρνει μεγάλες διαστάσεις με αποκορύφωμα τον εκβραχισμό μέσα από τη θάλασσα. Αποκάλυψε πως: «μέσα στη θάλασσα μπήκε εκσκαφέας ιδιώτη και άρχισε να βγάζει τα βράχια από την παραλία της Πλάκας».

Σημειώνεται πως με κυβερνητική παρέμβαση ξεκίνησαν οι έλεγχοι για την παράνομη κατάληψη παραλιών από επιχειρήσεις και ήδη έχουν κλείσει τρεις επιχειρήσεις, στη μικρή και μεγάλη Σάντα στο νησί της Πάρου. «Δεν πρόκειται να χαριστούμε σε κανέναν», ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης.