ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Στον Αρχάγγελο η κηδεία του 39χρονου εθελοντή – Ολοκληρώθηκε η δεύτερη νεκροψία

Ρόδος: Στον Αρχάγγελο η κηδεία του 39χρονου εθελοντή – Ολοκληρώθηκε η δεύτερη νεκροψία

Ρόδος: Τελείται αυτή την ώρα η κηδεία του 39χρονου εθελοντή πυροσβέστη

Στο νεκροταφείο του Αγίου Λάζαρου στον Αρχάγγελο τελείται αυτή την ώρα η κηδεία του 39χρονου εθελοντή, ο οποίος επί σχεδόν δέκα ημέρες συμμετείχε στις επιχειρήσεις κατάσβεσης της φωτιάς στη Ρόδο.

Νωρίτερα σήμερα, όπως αναφέρει το dimokratiki.gr, ολοκληρώθηκε ο έλεγχος -στο πλαίσιο της νεκροψίας – νεκροτομής της ιατροδικαστικής υπηρεσίας- από τεχνικό σύμβουλο, που όρισε η οικογένεια και τα αποτελέσματα αυτού αναμένεται να γνωστοποιηθούν, μετά την ολοκλήρωση εργαστηριακών εξετάσεων.

Από τη διενέργεια της νεκροψίας και νεκροτομής από την ιατροδικαστική υπηρεσία διαπιστώθηκαν παθολογικά αίτια, τα οποία διερευνώνται περαιτέρω με εργαστηριακές εξετάσεις, προκειμένου να προσδιοριστούν επακριβώς.

Υπήρχε ειδικότερα ένα οίδημα στο πόδι του, το οποίο πιθανολογείται ότι προκάλεσε εσωτερικά φλεγμονή που ερευνάται αν ήταν τελικώς μοιραία, ενώ ταυτόχρονα ερευνάται αν έτυχε της προβλεπόμενης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης από το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.

Η ιατροδικαστική υπηρεσία με δεδομένο ότι ο θάνατος επήλθε 10 ημέρες μετά τη φωτιά, έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να οφείλεται σε εισπνοή μονοξειδίου του άνθρακα, καπνών κλπ.

Ωστόσο, αναμένονται οι σχετικές διαπιστώσεις και του τεχνικού συμβούλου, για να διευκρινιστεί αν υπήρξε οίδημα και υγρό στους πνεύμονες και η γενεσιουργός αιτία αυτού.

Ο 39χρονος είχε καταγωγή από τον Αρχάγγελο Ρόδου και διέμενε στο χωριό Πυλώνα με την γυναίκα του και τα δυο τους μικρά παιδιά. Με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου θα υπάρχει οικονομική υποστήριξη στα δυο παιδιά του εθελοντή μέχρι τα 18 τους έτη. Το ποσό που θα λαμβάνουν ως στήριξη ανέρχεται στα 24.000 ευρώ ετησίως.

Διαβάστε επίσης:

Πειραιάς: Σύλληψη 71χρονου για ναρκωτικά – Έκρυβε 4,5 κιλά κοκαΐνης σε καυστήρα καλοριφέρ

Η Παρασκιώ και ο Κωστής γράφουν το δικό τους love story - «Ήταν κεραυνοβόλος έρωτας», λέει φίλη τους

Τραγωδία στις Σέρρες: Βρέθηκε νεκρή η 61χρονη που είχε εξαφανιστεί