ΕΛΛΑΔΑ

Βίντεο ντοκουμέντο: Έτσι περνούν τον Έβρο οι μετανάστες

Βίντεο ντοκουμέντο: Έτσι περνούν τον Έβρο οι μετανάστες
Φωτογραφία αρχείου / EUROKINISSI

Νέα αύξηση των μεταναστευτικών ροών στον Έβρο με τους κατοίκους να είναι ανάστατοι από τις καθημερινές «κούρσες θανάτου» των διακινητών στην περιοχή.

Συνοριοφύλακες, αστυνομία, στρατός και Frontex είναι σε κόκκινο συναγερμό στον Έβρο, καθώς οι ροές μεταναστών έχουν αυξηθεί και πάλι. Τα νερά του ποταμού έχουν μειωθεί, με αποτέλεσμα η διέλευση να γίνεται με μεγαλύτερη ευκολία τους θερινούς μήνες. Αυτό έχουν εκμεταλλευτεί οι διακινητές που ωθούν σε περάσματα τους μετανάστες, έτσι ώστε να βρεθούν από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Ο Χρήστος Τυρμπάκης, πρόεδρος της κοινότητας Φυλακίου Έβρου, υποστήριξε πως το τελευταίο 24ωρο πέρασαν τουλάχιστον 200 άνθρωποι στην ελληνική πλευρά. «Πέρασαν σε ένα χωριό που είναι περίπου 50-60 κάτοικοι. Καταλαβαίνετε τον φόβο, την ανασφάλεια και την εγκατάλειψη που βρίσκονται αυτοί οι άνθρωποι», είπε μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, τα μπλόκα σε όλο τον Έβρο έχουν αυξηθεί ενώ επιστρατεύτηκε ακόμα και το τεθωρακισμένο όχημα «Τυφών» της ΕΛΑΣ. Καθημερινό φαινόμενο είναι και οι καταδιώξεις, που φτάνουν ως τη Θεσσαλονίκη, με τους πολίτες του Έβρου να διαμαρτύρονται για την κατάσταση που διαμορφώνεται στην περιοχή τους αλλά και στην Εγνατία Οδό.