ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιές: Συνεχίζεται η μάχη στην Τρίπολη, καλύτερη εικόνα στις Σέρρες

Φωτιές: Συνεχίζεται η μάχη στην Τρίπολη, καλύτερη εικόνα στις Σέρρες
Arcadia Portal

Φωτιές: Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν μάχη με το πύρινο μέτωπο στα όρια της πόλης της Τρίπολης. Καλύτερη η εικόνα στο Βαμβακόφυτο Σερρών.

Νέα πύρινα μέτωπα κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Πυροσβεστική τη Δευτέρα (7/8), ενώ αυξημένος είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς και για τα επόμενα 24ωρα λόγω των μελτεμιών που θα επικρατήσουν. Οι πιο σοβαρές πυρκαγιές που χρειάστηκαν ισχυρές δυνάμεις ήταν στην Τρίπολη και στο Βαμβακόφυτο στις Σέρρες.

Στην Τρίπολη, η μάχη συνεχίζεται και τη νύχτα με στόχο να μην περάσει η φωτιά από τους Αγίους Θεοδώρους και επεκταθεί προς το Μαίναλο. Η φωτιά καίει από το απόγευμα, ενώ σύμφωνα με όσα αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής ξέσπασαν ταυτόχρονα τρεις διαφορετικές εστίες γεγονός που αυξάνει τις υπόνοιες για εμπρησμό.

Ο δήμαρχος Τρίπολης, Κωνσταντίνος Τζιούμης, μίλησε νωρίτερα στο Newsbomb.gr και υποστήριξε πως γίνεται μεγάλη μάχη για να τεθεί η φωτιά υπό έλεγχο. «Είναι μεγάλη φωτιά σε πευκοδάσος, πυκνό, πάνω από την πόλη της Τρίπολης. Γίνεται μια τεράστια προσπάθεια με τα εναέρια μέσα, για όσο ακόμα επιχειρούν, και τα πεζοπόρα τμήματα. Δεν έχει τεθεί ακόμα υπό έλεγχο, αλλά ελπίζουμε να τη θέσουν σύντομα», εξήγησε.

Όπως είπε ο κ. Τζιούμης, δεν απειλούνται κατοικίες ή εγκαταστάσεις καθώς η φωτιά καίει περίπου ένα χιλιόμετρο μακριά από την πόλη, όμως, όπως ανέφερε το σημείο όπου βρίσκεται το μέτωπο είναι στις παρυφές του Μαίναλου. Στο σημείο επιχειρούν 75 πυροσβέστες με πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 13 οχήματα, ενώ υπάρχει και συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ. Νωρίτερα, επιχείρησαν έξι αεροσκάφη και δυο ελικόπτερα.

Βελτιωμένη είναι η εικόνα στο Βαμβακόφυτο Σερρών, όπου επιχειρούν 37 πυροσβέστες με 12 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Νωρίτερα, στην κατάσβεση επιχείρησε και ένα ελικόπτερο. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αν και δεν έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά, η κατάσταση είναι καλύτερη.

58 δασικές πυρκαγιές σε ένα 24ωρο

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, από τις 18:00 της Κυριακής (6/8), μέχρι τις 18:00 της Δευτέρας (7/8), ξέσπασαν 58 δασικές πυρκαγιές. Οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.