ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΣΤΟ NEWSBOMB.GR

ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά τώρα στην Ορεστιάδα: «Ήμασταν σε επιφυλακή για εκκένωση» λέει ο δήμαρχος στο Newsbomb.gr

Φωτιά τώρα στην Ορεστιάδα: «Ήμασταν σε επιφυλακή για εκκένωση» λέει ο δήμαρχος στο Newsbomb.gr

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε στην Ορεστιάδα χάρις την άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής και των υδροφόρων του Δήμου

Ανεξέλεγκτη εξαιτίας των ισχυρών βόρειων ανέμων που πνέουν, μαίνεται η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση και υπολείμματα καλλιεργειών μεταξύ της Τ.Κ Σακού και της Ορεστιάδας.

Επι τόπου έχουν σπεύσει δυνάμεις της πυροσβεστικής που καταβάλουν προσπάθειες να οριοθετήσουν την φωτιά, ενώ υδροφόρες και μηχανήματα έργου έχουν κινητοποιηθεί από τον Δήμο Ορεστιάδας, όπως αναφέρει η ΕΡΤ.

Εξαιτίας της φωτιάς που καίει και καλαμιές έχει δημιουργηθεί πυκνός μαύρος καπνός που είναι ορατός και από την πόλη της Ορεστιάδας.

Για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς ζητήθηκε συνδρομή από εναέρια μέσα, τα όποια ήδη επιχειρούν στην περιοχή.

Δήμαρχος Ορεστιάδας στο Newsbomb.gr

Ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης μίλησε στο Newsbomb.gr για το μέτωπο της πυρκαγιάς και ενημέρωσε ότι τέθηκε υπό έλεγχο χάρις την επιχείρηση κατάσβεσης της Πυροσβεστικής και των υδροφόρων του Δήμου.

«Δύο αεροπλάνα έκαναν ρίξεις. Υπήρχαν δύο μέτωπα στην Οινόη μέσα σε χωράφια. Δεν εκκενώθηκαν κατοικίες. Ήμασταν σε επιφυλακή για εκκένωση, αλλά ευτυχώς περιορίστηκε», τόνισε ο Δήμαρχος.