ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Έρχονταν ζευγάρια ακόμα και από τη μακρινή Αυστραλία για να αποκτήσουν ένα μικρό άγγελο

Χανιά: Έρχονταν ζευγάρια ακόμα και από τη μακρινή Αυστραλία για να αποκτήσουν ένα μικρό άγγελο

Έχουν προσαχθεί 10 γυναίκες από Βουλγαρία, Γεωργία, Μολδαβία, Αλβανία από τις Αρχές στα Χανιά

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών αρχών για την σοβαρή υπόθεση που ήρθε στο φως το πρωί της Τρίτης και στρέφεται γύρω από Χανιώτη γιατρό που ασχολήθηκε με υποβοηθούμενες αναπαραγωγές στα Χανιά.

Συγκεκριμένα η Υπηρεσία Οργανωμένου Εγκλήματος από την Αθήνα σε συνεργασία με την υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων έστησε επιχείρηση προκειμένου να ελεγχθούν ζητήματα ενδεχόμενων παράνομων υιοθεσιών και παρένθετης μητρότητας καθώς και να ερευνηθεί αν υπήρξε μέσα από τη διαδικασία αυτή περίπτωση εμπορίας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Flashnews.gr στην σοβαρή υπόθεση φέρεται να εμπλέκονται τουλάχιστον 6 άτομα με δυο από αυτούς να είναι γιατροί ενώ ανάμεσα στους φερόμενους ως εμπλεκόμενους βρίσκονται και εργαζόμενοι.

Ήδη από το πρωί της Τρίτης είχαν προσαχθεί στην υποδιεύθυνση ασφαλείας Χανίων συνεργαζόμενοι γιατροί καθώς και γυναίκες οι οποίες φαίνονται να συμμετείχαν στη διαδικασία.

Συγκεκριμένα μέχρι στιγμής οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν κληθεί να καταθέσουν για την υπόθεση τουλάχιστον 20 άτομα.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει σχηματιστεί μια ογκώδης δικογραφία με αρκετά σοβαρές κατηγορίες για αδικήματα, μεταξύ άλλων, όπως η εμπορία ανθρώπων, η παράνομη διάθεση γενετικού υλικού και η πλαστογραφία.

Σύμφωνα με το Cretalive, η φήμη και η δράση του ξεπερνούσε τα στενά σύνορα της χώρας. Μάλιστα, έρχονταν στην Κρήτη ζευγάρια ακόμα και από τη μακρινή Αυστραλία για να μπορέσουν να πάρουν στην αγκαλιά τους έναν μικρό άγγελο, το παιδί τους.
Στο Κέντρο, εκτός από εξωσωματικές, γίνονταν και εμφυτεύσεις σε παρένθετες μητέρες.

Από τη μία λοιπόν, τόσα ζευγάρια αισθάνονται ευγνωμοσύνη για τους ανθρώπους του Κέντρου που τους πήραν από το χέρι και έκαναν πραγματικότητα το όνειρό τους. Πόσα «ευχαριστώ» δεν ειπώθηκαν στον επικεφαλής του Κέντρου, έναν αναγνωρισμένο επιστήμονα που τώρα ελέγχεται από την ΕΛΑΣ;

Από την άλλη, όμως.. σκοτάδι…

Οι καταγγελίες ήρθαν να διαταράξουν αυτή την εικόνα και οι έρευνες των Αρχών γίνονται με ιδιαίτερη προσοχή, όπως γράψαμε.


Καταθέσεις παρουσία ψυχολόγου

Υπενθυμίζεται πως η επιχείρηση είναι σε πλήρη εξέλιξη, ενώ στο πλαίσιο της έρευνας, οι πληροφορίες του Cretalive αναφέρουν ότι έχουν γίνει προσαγωγές ατόμων που σχετίζονται εργασιακά με το Κέντρο.


Πρόκειται για τουλάχιστον 10 γυναίκες από Βουλγαρία, Γεωργία, Μολδαβία, Αλβανία που παραμένουν από το πρωί της Τρίτης στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων.
Οι καταθέσεις λαμβάνονται παρουσία ψυχολόγου, καθώς η υπόθεση που διερευνάται είναι πολύ λεπτή και ευαίσθητη.


Όπως γράψαμε, κεντρικό πρόσωπο της υπόθεσης είναι ένας διακεκριμένος επιστήμονας, στον οποίο έχουν απευθυνθεί μέχρι σήμερα εκατοντάδες ζευγάρια προκειμένου να τεκνοποιήσουν.