ΕΛΛΑΔΑ

Σύρος: Επιβατηγό πλοίο προσέκρουσε σε πλωτή δεξαμενή στο λιμάνι

Σύρος: Επιβατηγό πλοίο προσέκρουσε σε πλωτή δεξαμενή στο λιμάνι

Στο λιμάνι της Σύρου προσέκρουσε, βραδινές ώρες της Τρίτης χθες, το Επιβατηγό – Οχηματαγωγό πλοίο «ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΣΤΑΡ» Ν.Π., το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο από λιμένες Μήλου για Κίμωλο – Σίφνο – Σέριφο – Πάρο.

Συγκεκριμένα το πλοίο κατά την είσοδο του στο λιμάνι της Σύρου προσέκρουσε με το πρωραίο τμήμα σε πλωτή δεξαμενή, η οποία βρίσκεται εντός των εγκαταστάσεων ναυπηγοεπισκευαστικής επιχείρησης. Στη συνέχεια κατέπλευσε και αποβίβασε με ασφάλεια τους 94 επιβάτες και τα 21 οχήματα.

Από έλεγχο στελέχους του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων λιμένα Σύρου, διαπιστώθηκε ρήγμα τεσσάρων μέτρων περίπου και ενός μέτρου ύψους στα έξαλα του πρωραίου αριστερού μέρους, πάνω από την βολβοειδη πλώρη (βολβό), ενώ προκλήθηκε επίσης ρήγμα μήκους ενός μέτρου μήκους και πέντε μέτρων πλάτους στο κατάστρωμα της πλωτής δεξαμενής.

Άμεσα έγινε επιθεώρηση από επαγγελματία δύτη στα ύφαλα του πλοίου χωρίς να διαπιστωθεί κάποια άλλη ζημιά, ενώ δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από τη Λιμενική Αρχή Σύρου απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας και διατήρησης κλάσης από τον αναγνωρισμένο οργανισμό που παρακολουθεί το πλοίο.

Διαβάστε επίσης:

Ρόδος: 19χρονη προσπάθησε να θέσει τέρμα στη ζωή της

Χανιά: Εννέα συλλήψεις για το κύκλωμα με παράνομες υιοθεσίες και ενδεχόμενη εμπορία βρεφών

Πάτρα: Στον Ανακριτή σήμερα ο 35χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία της 55χρονης θείας του