ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Στο φως της δημοσιότητας η κλινική και τα σπίτια τρώγλες του κυκλώματος παράνομων υιοθεσιών

Χανιά: Στο φως της δημοσιότητας η κλινική και τα σπίτια τρώγλες του κυκλώματος παράνομων υιοθεσιών
INTIME

Ανοίγουν τα στόματα για το κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών και τα ζευγάρια που είχαν πέσει θύματα των γυναικολόγων. Παράλληλα σοκάρουν οι συνθήκες όπου ζούσαν οι γυναίκες που λειτουργούσαν ως παρένθετες μητέρες, τις οποίες έκρυβαν οι γιατροί για να μην φανούν οι παρανομίες τους.

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες που γίνονται γνωστές γύρω από τον τρόπο δράσης του κυκλώματος παράνομων υιοθεσιών που δρούσε εδώ και δέκα χρόνια στα Χανιά υπό άκρα μυστικότητα.

Τα στόματα άνοιξαν, τα θύματα μιλάνε και η Αστυνομία έχει στα χέρια της τους εννέα συλληφθέντες οι οποίοι κατηγορούνται για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, εμπορία ανθρώπων, μεσολάβηση σε υιοθεσία ανηλίκου κατ’ επάγγελμα, παραβάσεις του νόμου περί εφαρμογής της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, πλαστογραφία, διατάραξη οικογενειακής τάξης, απάτη, σωματική βλάβη και παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Στο κέντρο των Χανίων η κλινική που δρούσε το κύκλωμα

Σε κεντρικό σημείο των Χανίων κοντά στα ΚΤΕΛ βρίσκεται η κλινική όπου λειτουργούσε εδώ και δέκα χρόνια το κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών βρεφών και εξαπατούσε ζευγάρια που επιθυμούσαν να αποκτήσουν παιδί.

Χανιά: Αυτά είναι τα σπίτια - τρώγλες που ζούσαν οι εγκυμονούσες - Τι λένε οι γείτονες

Στο φως έρχονται φωτογραφίες από τα σπίτια - τρώγλες στα οποία ζούσαν οι γυναίκες θύματα του κυκλώματος, οι οποίες για 600 ευρώ έκαναν τις παρένθετες μητέρες.

Τουλάχιστον 30 νεαρές γυναίκες που βρίσκονται σε κατάσταση εγκυμοσύνης -κάποιες με την κοιλιά στο στόμα- εντοπίστηκαν σε σπίτια-τρώγλες από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης.

Το cretapost δίνει στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τα σπίτια στα οποία έμεναν οι γυναίκες. Μάλιστα σε αυτό το παλιό αρχοντικό, που βρίσκεται στο κέντρο των Χανίων, ζούσαν οι γυναίκες από την Μολδαβία, την Ουκρανία, τη Γεωργία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία.

Το σπίτι όπου έμεναν οι γυναίκες εγκυμονούσεςcretapost.gr

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στη δικογραφία ο γιατρός έφερνε τις γυναίκες στα Χανιά και τις φιλοξενούσε σε διάφορα σπίτια, όπως αυτό το παλιό αρχοντικό που βλέπετε στις φωτογραφίες προκειμένου το περιβάλλον να είναι ελεγχόμενο και να μη γίνει αντιληπτή η δράση του κυκλώματος.

Οι κάτοικοι της περιοχής έβλεπαν συχνά εγκυμονούσες γυναίκες να φιλοξενούνται εκεί, όμως δεν μπορούσαν να φανταστούν τα όσα αποκαλύφθηκαν.

Πρόκειται για γυναίκες που δεν είχαν ούτε να ζήσουν στα χωριά τους, και που χρησιμοποιήθηκαν στεγνά, σύμφωνα με την αστυνομία, από το κύκλωμα του μεγαλογιατρού ως δότριες ωαρίων και στην συνέχεια ως παρένθετες μητέρες. Γυναίκες που βρίσκονταν υπό επιτήρηση και τους επιτρεπόταν να βγουν μόνο για σούπερ-μάρκετ και για ιατρικές εξετάσεις στο …φημισμένο Κέντρο Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

Το σπίτι που έφερνε ο γιατρός τις γυναίκεςcretapost.gr

Στο χρονικό διάστημα που κράτησε η έρευνα του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης, το κύκλωμα φέρεται να είχε αλιεύσει και χρησιμοποιήσει περισσότερες από 100 γυναίκες.

Επιπλέον μοναδικό κριτήριο ήταν η φτώχεια τους. Το μηνιαίο εισόδημα των 600 ευρώ που τους έδιναν για όσο χρονικό διάστημα έμεναν στην Κρήτη για τη διαδικασία της παρένθετης μητρότητας, στην πατρίδα τους ήταν το εισόδημα σχεδόν μισού χρόνου. Σε πολλές περιπτώσεις οι οικογένειες τους δεν γνώριζαν απολύτως τίποτα.

Όπως αναφέρει η αστυνομία το κύκλωμα είχε στήσει πλέον δικό του μηχανισμό σε Ελλάδα, Βαλκάνια και χώρες της ανατολικής Ευρώπης για να εντοπίζει τις κατάλληλες υποψήφιες παρένθετες μητέρες.

Ανοίγουν τα στόματα για το κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών

Μία ακόμα ύποπτη περίπτωση παράνομης υιοθεσίας βλέπει το φως της δημοσιότητας, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται για το κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών με έδρα τα Χανιά.

Βρέφος ζει από το 2022 στο σπίτι ζευγαριού σε πόλη της βορείου Ελλάδος, το οποίο φέρεται να είχε απορριφθεί από τις αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες, ως ακατάλληλο για υιοθεσία.

Τέλικα το ζευγάρι αυτό βρέθηκε με ένα μωρό στα χέρια, με μία μοναδική εξουσιοδότηση από την φερόμενη βιολογική μητέρα του βρέφους. Στην εξουσιοδότηση αυτή εξέφρασε την επιθυμία το παιδί της να μεγαλώσει κοντά σε αυτούς τους ανθρώπους, όπως αναφέρει το Cretalive, με την υπόθεση να βρίσκεται στο «κάδρο» των Αρχών και των αρμόδιων υπηρεσιών.

Αστυνομικοί κύκλοι αναφέρουν ότι τα στόματα πλέον ανοίγουν και από τις γυναίκες που χρησιμοποιήθηκαν ως παρένθετες και είναι έτοιμες να γεννήσουν και από εργαζόμενους στο Κέντρο και κάποιους κατηγορούμενους.

Το ελεγχόμενο Κέντρο Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής συνεχίζει να λειτουργεί με την άδεια της αρμόδιας Αρχής, με διαδικασίες και πράξεις που εμφανίζονται απόλυτα νόμιμες να βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς η δικογραφία δεν αφορά στο σύνολο του προσωπικού του Κέντρου. Η ΕΛ.ΑΣ. για κάποιους από τους γιατρούς και τους εργαζόμενους στο Κέντρο δεν έχει κάποιο επιβαρυντικό στοιχείο.

Χανιά: Αυτοί είναι οι γιατροί που εμπλέκονται στο κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών

Ένας 73χρονος φέρεται να είναι ο αρχηγός του κυκλώματος παράνομων υιοθεσιών στα Χανιά, με την Αστυνομία να έχει συλλάβει ακόμα έξι γυναίκες 44, 41, 41, 38, 37 και 28 ετών που είχαν διαφορετικούς ρόλους.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr, ο εγκέφαλος Γ.Ι. είναι γυναικολόγος - μαιευτήρας και φέρεται να είναι ο άνθρωπος που κινούσε τα νήματα στο κύκλωμα «βιομηχανίας γεννήσεων».

Το δεύτερο μέλος είναι κλινικός εμβρυολόγος.

Εκ παραδρομής αναφέρθηκε ότι ο χειρούργος γυναικολόγος Κ.Κ. που εργάζεται στη μονάδα συνελήφθη, κάτι που δεν ισχύει.