ΕΛΛΑΔΑ

Μιχάλης Κατσουρής: Πρώτα τον μαχαίρωσαν και μετά τον χτυπούσαν με ρόπαλο

Μιχάλης Κατσουρής, ρόπαλο
Glomex/Star

Νέα στοιχεία και οπτικοακουστικό υλικό για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή έρχονται συνεχώς στη δημοσιότητα 

Την ώρα που Κροάτες και Έλληνες απολογούνται για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Μάλιστα, αποκαλυπτική είναι μια φωτογραφία που δείχνει κάποιον να χτυπά με ρόπαλο τον Μιχάλη Κατσουρή κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ. Σύμφωνα με το Star, ο 29χρονος Μιχάλης Κατσουρής δέχεται επίθεση με ρόπαλο.

Σύμφωνα μάλιστα με τον ΣΚΑΪ, από την ανάλυση των βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας των καταστημάτων στη Νέα Φιλαδέλφεια και του γηπέδου της ΑΕΚ, και έπειτα από την ανασύνθεση των γεγονότων προέκυψε μια ανατριχιαστική διαπίστωση: Οι χούλιγκανς, αφού μαχαίρωσαν τον 29χρονο Μιχάλη Κατσουρή, φαίνεται πως τον χτύπαγαν από πίσω με ρόπαλα ενώ αυτός προσπαθούσε να ξεφύγει!

Στα βίντεο, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, δεν έχει ακόμη καταγραφεί η στιγμή που ο 29χρονος Μιχάλης Κατσουρής δέχεται τη μοιραία μαχαιριά. Ωστόσο η συλλογή υλικού συνεχίζεται.

Πάντως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου για το «Βήμα της Κυριακής» και το MEGA, οι αστυνομικοί ήξεραν για την επίθεση των Κροατών αλλά την περίμεναν σε άλλο σημείο. Πιο συγκεκριμένα οι πληροφοριοδότες της ΕΛ.ΑΣ. λίγα 24ωρα πριν από τα επεισόδια και τη δολοφονία του 29χρονου στη Νέα Φιλαδέλφεια είχαν πει: «Οι χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ κάτι ετοιμάζονται να κάνουν».

Σύμφωνα μάλιστα με το ρεπορτάζ του αστυνομικού συντάκτη, υπήρχε η πληροφορία ότι οι Κροάτες χούλιγκαν δεν θα χτυπούσαν έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ αλλά θα έκαναν επιδρομή στο «δωματιάκι», δηλαδή σε έναν σύνδεσμο της ΑΕΚ στην πλατεία Αργεντινής, στον οποίο τον Νοέμβριο του 2018 είχαν υπάρξει συγκρούσεις Ελλήνων με τη συμμετοχή οπαδών του Άγιαξ.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η ΕΛ.ΑΣ. είχε την εικόνα ότι κάτι επίκειται να συμβεί. Αυτό εκτιμήθηκε ότι αφορά επίθεση ίσως και το πρωί ή το βράδυ της περασμένης Τρίτης μετά τον αγώνα ΑΕΚ - Ντιναμό. Μόνο που η αιματηρή συμπλοκή έγινε σε απόσταση οκτώ χιλιομέτρων από εκεί που υπολόγιζε η ΕΛ.ΑΣ. και αρκετές ώρες νωρίτερα με αποτέλεσμα να δολοφονηθεί ο 29χρονος Μιχάλης Κατσουρής.

Προφυλακίστηκαν 70 άτομα για τα επεισόδια και τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια

Στο μεταξύ, προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν και οι 40 κατηγορούμενοι από το το δεύτερο γκρουπ συλληφθέντων που απολογήθηκαν για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια κατά τη διάρκεια των οποίων δολοφονήθηκε ο Μιχάλης Κατσουρής, τα ξημερώματα της Δευτέρας 08/8.

Ανάμεσά τους βρίσκεται και ένας Έλληνας 26 ετών, ενώ οι υπόλοιποι 39 είναι Κροάτες χούλιγκαν της «φάλαγγας» που έφτασε στην Ελλάδα από το Ζάγκρεμπ.

Ο συνολικός αριθμός όσων έχουν προφυλακιστεί για τα επεισόδια έξω από την «OPAP Arena» ανεβαίνει πλέον στους 70, ενώ δύο εξ αυτών είναι Έλληνες.

Όλοι οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν την εμπλοκή τους στη δολοφονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ και στα αιματηρά επεισόδια

Σημειώνεται ότι χθες, Παρασκευή κρίθηκαν προφυλακιστέοι και οι 30 κατηγορούμενοι του πρώτου γκρουπ που απολογήθηκαν για τα επεισόδια.

Επίσης έχει ξεκινήσει η λήψη γενετικού υλικού από τους 105 συλληφθέντες, προκειμένου να ταυτοποιηθεί ο φυσικός αυτουργός της στυγερής δολοφονίας του Μιχάλη. Τα αποτελέσματα αναμένεται να εκδοθούν την Τετάρτη.

Κροάτης πρόεδρος: «Αν η Αθήνα κρατήσει και τους 100, θα δημιουργηθεί βεντέτα»

Στα αιματηρά επεισόδια που προκάλεσαν οι χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στη Νέα Φιλαδέλφεια και είχαν ως αποτέλεσμα τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Κροατίας, Ζόραν Μιλάνοβιτς.

Όπως είπε ο ίδιος, οι οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ πήγαν στην Ελλάδα για να κάνουν επεισόδια, τονίζοντας ότι αυτό είναι κάτι που ο ίδιος δεν μπορεί να στηρίξει.

Για την Ελληνική Αστυνομία δήλωσε πως έχει δικαίωμα να τους κρατήσει (πριν τους απαγγελθούν κατηγορίες) «για πέντε ημέρες. Το χρονικό αυτό διάστημα λήγει τώρα. Πρόκειται για 100 άτομα και δεν ξέρουμε αν θα προφυλακιστούν όλοι. Ανεξάρτητα από το γιατί κατέβηκαν, πήγαν για να κάνουν επεισόδια και εγώ αυτό δεν μπορώ να το στηρίξω. Αυτή είναι περίεργη συμπεριφορά».

Και συνέχισε λέγοντας για τους Κροάτες κατηγορούμενους πως «είναι πολίτες και έχουν τα δικαιώματά τους, οι συνθήκες κάτω από τις οποίες χάθηκε μια ζωή δεν έχουν διευκρινιστεί, δεν είναι γνωστές».

Ενώ παράλληλα απευθυνόμενος στην ελληνική κυβέρνηση είπε: «Αν η ελληνική κυβέρνηση μπορούσε να τους κρατήσει και τους 100 μέσω κάποιου είδους "τεχνητής κράτησης", αυτό θα είχε στοιχεία βεντέτας ή απόδοσης συλλογικής ευθύνης. Περιμένω ότι πολύ σύντομα θα λογοδοτήσουν».

Ο Κροάτης πρόεδρος ρωτήθηκε και για την ανοιχτή επιστολή που έστειλαν στα ΜΜΕ οι γονείς των συλληφθέντων Κροατών, ζητώντας να αφεθούν ελεύθερα τα παιδιά τους.

Όπως είπε, έχει ενημερωθεί για την επιστολή, αλλά όπως είπε, δεν πρέπει να εμπλέξουμε τους γονείς. Οι συλληφθέντες, είπε, «είναι ενήλικες, δεν τους έστειλαν οι γονείς τους εκεί. Πήγαν μόνοι τους και κάποιοι θα λογοδοτήσουν για αυτό. Αλλά όχι και τα 100 άτομα».

Ποιοι είναι οι βασικοί ύποπτοι

Πέντε από τους συλληφθέντες θεωρούνται από τις Αρχές βασικοί ύποπτοι για τη φονική μαχαιριά στον 29χρονο οπαδό της ΑΕΚ. Πρόκειται για τρεις Έλληνες, έναν Αλβανό και έναν Κροάτη.

Ο Αλβανός και ο Κροάτης κατά τη σύλληψή τους βρέθηκαν με αναδιπλούμενους σουγιάδες με αίμα και αμέσως διαχωρίστηκαν ως ύποπτοι για την δολοφονία. Οι δύο από τους τρεις Έλληνες είναι οργανωμένοι οπαδοί ελληνικής ομάδας, με βαρύ ποινικό μητρώο.

Ο πρώτος βασικός ύποπτος, είναι Έλληνας, 27χρονος και παλιός γνώριμος της αστυνομίας, έχει συλληφθεί τέσσερις φορές:

  • 15/3/2018: συνελήφθη μαζί με άλλα 10-15 άτομα για επίθεση με λοστούς σε κατάστημα στα Πετράλωνα
  • 20/2/2019: λήστεψε με μαχαίρι διερχόμενο στο Ίλιον
  • 7/4/2019: συνελήφθη με μαχαίρι στην Πετρούπολη
  • 6/11/2021: σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του για εμπρησμό, έκρηξη, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και ληστεία. Συνελήφθη και προφυλακίστηκε, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Το όνομά του εμφανίζεται και πάλι σε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση με αρχηγό γυναίκα, που οργάνωνε επιδρομές, κλοπές και επιθέσεις σε συνδέσμους τον Μάρτιο του 2022, ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος μέχρι τη δίκη η οποία αναβλήθηκε πριν από λίγους μήνες, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Το κατάστημά του βρίσκεται πίσω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού στη λεωφόρο Αλεξάνδρας και το μεσημέρι της Πέμπτης έγινε στόχος απο περίπου δέκα άτομα που επέβαιναν σε μηχανάκια, χωρίς διακριτικά. Οι δράστες έσαπσαν τζαμαρίες και τράπηκαν σε φυγή, ενώ η αστυνομία εκτιμά πως πρόκειται για αντίποινα οργανωμένων οπαδών άλλης ομάδας.

Ο δεύτερος βασικός ύποπτος, Έλληνας και αυτός, 27 ετών, ο οποίος είχε συλληφθεί τον Φεβρουάριο του 2022 για συμμετοχή σε επεισόδια αθλητικής βίας.

Ο τρίτος ύποπτος Έλληνας επίσης, αναζητείται, ενώ έχει ταυτοποιηθεί από αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου δήλωνε την παρουσία αλλά και την συμμετοχή του στη συμπλοκή.

Σχετικές ειδήσεις