ΕΛΛΑΔΑ

Περιφέρεια Αττικής: Πάνω από 4.500 άμεσες παρεμβάσεις από τα οχήματα οδικής ασφάλειας

Περιφέρεια Αττικής: Πάνω από 4.500 άμεσες παρεμβάσεις από τα οχήματα οδικής ασφάλειας
EUROKINISSI.

Οι δράσεις της Περιφέρειας Αττικής στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας, με στόχο την προάσπιση της ασφάλειας των πολιτών.

Με τη διασφάλιση της 24άωρης λειτουργίας των ειδικών οχημάτων οδικής ασφάλειας στο δίκτυο αρμοδιότητας αυτής, η Περιφέρεια Αττικής κάνει ακόμη ένα ουσιαστικό βήμα στην εφαρμογή των στοχευμένων δράσεων που υλοποιεί, με στόχο τους ασφαλείς και προσβάσιμους δρόμους.

Συγκεκριμένα, τα κλειστά οχήματα (τύπου βαν) είναι στελεχωμένα με εξειδικευμένο προσωπικό και περιπολούν το πρωτεύον αστικό οδικό δίκτυο, συνολικού μήκους 800 χιλιομέτρων, εντός αστικού ιστού. Τα συγκεκριμένα οχήματα επιχειρούν αμέσως, αντιμετωπίζοντας έκτακτα συμβάντα (βλάβες στο οδικό δίκτυο, ακινητοποιημένα οχήματα, συγκρούσεις κ.ά.) τα οποία, είτε διαπιστώνουν κατά τις περιπολίες τους, είτε αναγγέλλονται από πολίτες ή τμήματα τροχαίας, είτε μέσω του τετραψήφιου τηλεφωνικού αριθμού «1544».

Ταυτόχρονα, τα οχήματα κλειστού τύπου επικουρούν το έργο της Τροχαίας, επισημαίνοντας τα σημεία οδικών τροχαίων ατυχημάτων με κώνους και αντανακλαστικά στοιχεία (καθ’ υπόδειξη της Ελληνικής Αστυνομίας) αλλά και πραγματοποιώντας ρίψη απορροφητικού υλικού, όπου απαιτηθεί.

Παράλληλα, εκτελούν εργασίες αποκατάστασης βλαβών (όπως αποκατάσταση λακκουβών με ειδικό ασφαλτόμειγμα, φθορές σε στηθαία ασφάλειας, φωτεινή σηματοδότηση, κολώνες ηλεκτροφωτισμού), απομακρύνουν αντικείμενα από το οδόστρωμα, προβαίνουν σε καθαρισμό πινακίδων, αποξήλωση επικίνδυνων αφισών και λαβάρων, δηλαδή διασφαλίζουν την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας στο πρωτεύον αστικό οδικό δίκτυο.

Τα οχήματα οδικής ασφάλειας συνεργάζονται αποτελεσματικά και με το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής αλλά και τον Θάλαμο Επιχειρήσεων Παρακολούθησης και Ελέγχου Κυκλοφορίας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, προκειμένου να αντιμετωπίζουν τα συμβάντα με ακρίβεια, μεθοδικότητα και ασφάλεια.

Μέχρι και σήμερα, τα οχήματα οδικής ασφάλειας σε συνεργασία με τα συνεργεία αυτεπιστασίας της Περιφέρειας Αττικής, έχουν αντιμετωπίσει με αποτελεσματικότητα 4.532 συμβάντα.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, επεσήμανε ότι «τα ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών, βρίσκονται στην πρώτη θέση των προτεραιοτήτων μας. Η άμεση παρέμβαση των οχημάτων οδικής ασφάλειας δείχνει τα άμεσα αντανακλαστικά της Διεύθυνσης Μητροπολιτικών Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής και συμβάλλει αποτελεσματικά στη διαμόρφωση ενός ασφαλέστερου οδικού δικτύου».

Σχετικές ειδήσεις