ΕΛΛΑΔΑ

Νέα Φιλαδέλφεια: Προφυλακίστηκαν 15 κατηγορούμενοι από το τρίτο γκρουπ συλληφθέντων για τα επεισόδια

Νέα Φιλαδέλφεια: Προφυλακίστηκαν 15 κατηγορούμενοι από το τρίτο γκρουπ συλληφθέντων για τα επεισόδια

Νέες προφυλακίσεις κατηγορουμένων για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, την ώρα που οι Αρχές επεξεργάζονται κάθε διαθέσιμο στοιχείο ώστε να οδηγηθούν στο δολοφόνο του Μιχάλη Κατσουρή.

Στη φυλακή οδηγούνται 15 κατηγορούμενοι για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια το βράδυ της Δευτέρας, κατά τη διάρκεια των οποίων δολοφονήθηκε ο Μιχάλης Κατσουρής.

Πρόκειται για τους χούλιγκαν από το τρίτο και τελευταίο γκρουπ συλληφθέντων οι οποιοι απολογήθηκαν σήμερα, Κυριακή, στον ανακριτή.

Με την ολοκλήρωση της σημερινής διαδικασίας θα έχουν απολογηθεί όλοι οι κατηγορούμενοι,στην συντριπτική πλειονότητα τους υπήκοοι Κροατίας, ενώ ήδη έχουν οδηγηθεί στη φυλακή και οι 70 συλληφθέντες που απολογήθηκαν κατά τις προηγούμενες ημέρες μαζί με έναν ακόμη Κροάτη που απολογήθηκε από το νοσοκομείο.

Εκκρεμεί η απόφαση για τους υπόλοιπους συλληφθέντες οι οποίοι απολογήθηκαν επίσης σήμερα.

Συνολικά οι 105 κατηγορούμενοι καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για κακουργήματα που αφορούν τη δράση εγκληματικής οργάνωσης, έκρηξης και κατοχής εκρηκτικών αλλά και για πλημμελήματα όπως αυτά της παράνομης κατοχής όπλων, της βιαιοπραγίας με βάση τον αθλητικό νόμο, της φθοράς και άλλων. Στην ποινική δίωξη που ασκήθηκε περιλαμβάνεται και το αδίκημα της ανθρωποκτονίας σε βάρος του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή.

Καρέ - καρέ η επίθεση των Κροατών - Βίντεο ντοκουμέντο

Νέο βίντεο ντοκουμέντο δείχνει πώς ξεκίνησε η επίθεση των οργανωμένων Κροατών χούλιγκαν κατά των οπαδών της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, που είχε ως αποτέλεσμα να δολοφονηθεί ο 29χρονος Μιχάλης Κατσουρής.

Όπως μπορείτε να δείτε από το βίντεο, οι Κροάτες χούλιγκαν έδρασαν οργανωμένα, ήταν οπλισμένοι και αποφασισμένοι σαν «στρατός».

Στο βίντεο που δείχνει τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια που είχαν ως αποτέλεσμα τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή φαίνονται Κροάτες και Έλληνες να συμπλέκονται.

Οι μαυροντυμένοι κουκουλοφόροι εφορμούν σαν οργανωμένος στρατός, κρατώντας στυλιάρια, σίδερα και μαχαίρα. Φωνάζουν και βρίζουν κραδαίνοντας τα αυτοσχέδια όπλα τους σαν να πηγαίνουν σε πόλεμο.

Ο Νίκος Κοντορούσης βρέθηκε έξω από το γήπεδο OPAP Arena όπου απροκάλυπτα και χωρίς να υπολογίζουν τις οικογένειες με τα μικρά παιδιά οι Κροάτες χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ επιτέθηκαν στον κόσμο που βρίσκονταν εκεί το βράδυ της περασμένης Δευτέρας.

Το σημείο θυμίζει πεδίο μάχης. Από τις εικόνες φαίνεται ότι οι χούλιγκαν βρίσκονται εκεί για να σκοτώσουν. Ενδεικτικό είναι το πλάνο από το βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε το Star Channel, όπου μια φωτοβολίδα εκτοξεύτηκε σε ευθεία βολή.

Κάποιοι τολμηροί κάτοικοι της περιοχής κατέγραψαν από την ασφάλεια των μπαλκονιών τους τη δράση των χούλιγκαν.

Οι μαυροφορεμένοι δράστες της επίθεσης με οπαδικά κίνητρα μετά τον χαμό που προκάλεσαν τράπηκαν σε φυγή με κατεύθυνση προς τα Πατήσια. Λίγα δευτερόλεπτα μετά κάμερα τους καταγράφει να περπατούν σε σειρά, έχοντας ξεφορτωθεί τον οπλισμό τους, ακολουθώντας το σχέδιο διαφυγής που είχαν καταστρώσει. Μόλις εμφανίζεται η αστυνομία ένα νέο κυνηγητό αρχίζει ενώ στην περιοχή πέφτουν χειροβομβίδες κρότου – λάμψης και οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ τους καταδιώκουν μέχρι να τους συλλάβουν. Το κακό όμως είχε γίνει και ο 29χρονος φίλαθλος της ΑΕΚ είχε ξεψυχήσει από ακατάσχετη αιμορραγία.

Μιχάλης Κατσουρής: Ψηλός και εύσωμος ο δολοφόνος του – Υπάρχει βίντεο με τη δολοφονία

Το DNA και το οπτικοακουστικό υλικό αναμένεται να δώσουν τις απαντήσεις για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή. Η ΕΛΑΣ έχει κάνει «φύλλο και φτερό» κάθε πιθανό και απίθανο στοιχείο από τα σοβαρά επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας έτσι ώστε να καταλήξει στον δράση της δολοφονίας του 29χρονου. Μάλιστα φαίνεται σε βίντεο έχει καταγραφεί η στιγμή της μοιραίας μαχαιριάς, με αποτέλεσμα η ταυτοποίηση του δράστη να είναι ακόμα πιο κοντά.

Τον ισχυρισμό του Αλέξη Κούγια, για την ύπαρξη αυτού του βίντεο, ήρθε να ενισχύσει και η δήλωση του δικηγόρου Βασίλη Νουλέζα, ο οποίος εκπροσωπεί Κροάτη κατηγορούμενο. Όπως είπε, υπάρχει το οπτικοακουστικό υλικό που δείχνει ότι τον Μιχάλη μαχαίρωσε θανάσιμα ένας ψηλός και εύσωμος άνδρας. «Η ΕΛΑΣ είναι σε θέση μέσα σε 24 ώρες να βρει τον δολοφόνο του Μιχάλη», ανέφερε χαρακτηριστικά αποχωρώντας από τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Δικηγόρος οικογένειας Κατσουρή: Η δικογραφία είναι θολή

Στην ΕΡΤ μίλησε ο δικηγόρος της οικογένειας του 29χρονου Μιχάλη, που έχασε τη ζωή του στα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, Χρήστος Μαυρομμάτης.

«Χάθηκε ένας νέος άνθρωπος, ένας άνθρωπος γεμάτος ζωή, ένας καλός άνθρωπος. Ο αδερφός, που μπόρεσε να σταθεί στα πόδια του, έκανε το αυτονόητο να παρασταθεί ως διάδικος στη διαδικασία που ξεκίνησε την ανακριτική διαδικασία. Αναμένουμε το υπόλοιπο προανακριτικό υλικό, το οποίο ευελπιστούμε ότι θα είναι πιο πλήρες. Η δικογραφία είναι θολή. Η δικογραφία αυτή τη στιγμή που μιλάμε είναι αδύναμη σε σχέση με το αδίκημα της ανθρωποκτονίας. Η προανάκριση δεν έχει καταλήξει στο ποιος ή ποιοι σκότωσαν τον Μιχάλη. Έχουμε μία απαίτηση αυτό να το βρει η ελληνική δικαιοσύνη. Θα παλέψουμε για να βοηθήσουμε η Δικαιοσύνη να πετύχει τους στόχους της. Και είπα κάτι το οποίο αποτελεί και τον στόχο της οικογένειας. Εμείς δεν θέλουμε κανένας να αδικηθεί και κανένας να ευνοηθεί σε αυτή τη διαδικασία από αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι είναι κατηγορούμενοι» τόνισε ο κ. Μαυρομάτης.

«Όλοι ξέρετε τις συνθήκες του περιστατικού και τις πλημμέλειες ενδεχομένως της Ελληνικής Αστυνομίας σε σχέση με τη δημιουργία αυτών των συνθηκών. Δεν θέλω να πω, σε αυτό το κομμάτι υπάρχει μια ΕΔΕ σε εξέλιξη και ενδεχομένως η κατάληξη της ΕΔΕ να φωτίσει λίγο τα πράγματα σε σχέση με τις πλημμέλειες του θεσμού της Ελληνικής Αστυνομίας. Φανταστείτε αυτή η δικογραφία να περαιωθεί από την ανάκριση και να μην έχουμε καταλήξει ως κράτος, ως πολιτεία στο ποιος σκότωσε ή ποιοι συνήργησαν σε αυτό» σημείωσε και πρόσθεσε:

«Μέχρι στιγμής ένα δεδομένο: ότι αυτοί οι άνθρωποι που έχουν συλληφθεί και απολογήθηκαν, έχουν απολογηθεί για άλλα αδικήματα και όχι για την ανθρωποκτονία. Δεν τους έχει αποδοθεί το αδίκημα της ανθρωποκτονίας. Απολογήθηκαν για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, το αδίκημα των εκρήξεων. Δεν έχουν απολογηθεί για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας. Αυτή η επιλογή που έκανε η κυρία ανακρίτρια, να μην αποδώσει σε κάποιον εκ των 105 αυτό το αδίκημα. Άρα υπάρχει ένα έλλειμμα. Ευελπιστούμε, ευχόμαστε, για να ησυχάσει και η ψυχή αυτού του ανθρώπου, ο οποίος ήταν δίκαιος άνθρωπος και δεν θέλει να αδικήσει κανέναν, ότι η ανάκριση, τα DNA, άλλες ανακριτικές ενέργειες, η ανάλυσης του οπτικού υλικού, θα φωτίσουν ώστε να έχουμε και αυτό το αδίκημα στο τραπέζι. Φανταστείτε να κλείσει η δικογραφία και ακόμα η κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση να είναι κατά άγνωστου δράστη. Θα είναι τραγωδία για την ελληνική πολιτεία».

Χαρακτήρισε «όπλα» τα ευρήματα που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές, αλλά και τα δείγματα DNA που έλαβαν από τους κατηγορουμένους οι ερευνητές, αλλά επανέλαβε ότι η δικογραφία είναι αδύναμη σε σχέση με το αδίκημα της ανθρωποκτονίας.

Για τη δήλωση του Κροάτη προέδρου, ότι δεν μπορούν να κρατηθούν 100 άτομα, σχολίασε ότι οι πολιτικοί κάνουν άλλες προσεγγίσεις στο μυαλό τους. «Έχουν άλλες σκοπιμότητες. Εμείς οι δικηγόροι έχουμε άλλες προσεγγίσεις σε σχέση με μία υπόθεση. Για εμάς το αντικείμενό μας είναι λίγο πιο περιορισμένο. Ο πρόεδρος της Κροατίας στο μυαλό του έχει άλλες σκοπιμότητες που διαμορφώνουν τις σκέψεις του και διαμορφώνουν και τον λόγο του. Πράγματι, αυτό που είναι δεδομένο είναι ότι η ελληνική δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη, δεν γεννάται θέμα και κανείς δεν μπορεί να παρέμβει στο έργο της».

Νέα Φιλαδέλφεια: Τελέστηκε το τρισάγιο στη μνήμη του Μιχάλη Κατσουρή

Την Κυριακή 13 Αυγούστου 2023 (Ι’ Ματθαίου) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδέλφειας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, η οποία τελέσθηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ν. Φιλαδελφείας, με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην ομιλία του προ της Απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της ημέρας (Ματθ. 17, 14-23) και στην επικείμενη μεγάλη θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο σημείο, όπου έχασε την ζωή του ο Μιχάλης Κατσουρής, κατά τα αιματηρά οπαδικά επεισόδια, που σημειώθηκαν τη Δευτέρα 7 Αυγούστου έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ OPAP Arena, όπου σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, τέλεσε Αρχιερατικό Τρισάγιο στη μνήμη του.

Στην σύντομη προσλαλιά του, ο Σεβασμιώτατος τόνισε την ανάγκη προσευχής για την ανάπαυση της ψυχής του αειμνήστου Μιχαήλ και για την εξ ύψους παρηγορία των οικείων του, ενώ επεσήμανε ότι, στη βία δεν απαντούμε με βία, αλλά με λεβεντιά, αξιοπρέπεια και σεβασμό, στοιχεία, τα οποία συνάδουν με την ορθόδοξη πίστη μας και τις αρχές που διέπουν την ομάδα της ΑΕΚ, ευχόμενος το αίμα του αδικοχαμένου Μιχάλη Κατσουρή να είναι το τελευταίο που χύνεται στον χώρο του αθλητισμού.

Το παρών έδωσαν η μητέρα του, ο αδελφός του, μέλη του Δημοτικού και των Τοπικών Συμβουλίων του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας, πρόεδροι και εκπρόσωποι τοπικών προσφυγικών, πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων, φορείς της πόλεως και μεγάλος αριθμός φιλάθλων, που προσήλθαν για να προσευχηθούν για την ανάπαυση της ψυχής του δολοφονηθέντος Μιχάλη Κατσουρή και να τιμήσουν τη μνήμη του.

Σχετικές ειδήσεις