ΕΛΛΑΔΑ

Μιχάλης Κατσουρής: Νέα πρόσωπα στο «κάδρο» των υπόπτων για τη δολοφονία - Συνεχίζονται οι απολογίες

Μιχάλης Κατσουρής: Νέα πρόσωπα στο «κάδρο» των υπόπτων για τη δολοφονία - Συνεχίζονται οι απολογίες
eurokinissi

Εξονυχιστικές έρευνες από τις Αρχές ώστε να συλλέξουν όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στον δολοφόνο του Μιχάλη Κατσουρή - «Χτενίζουν» βιντεοληπτικό υλικό και καταθέσεις

Βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας γύρω από την «ΟPAP Arena» στη Νέα Φιλαδέλφεια έχουν «σαρώσει» οι Αρχές προκειμένου να συλλέξουν περισσότερα στοιχεία σχετικά με τον δολοφόνο του Μιχάλη Κατσουρή.

Όπως προκύπτει από τα βίντεο ντοκουμέντα, έχουν καταγραφεί επιπρόσθετοι ύποπτοι οι οποίοι προς το παρόν διαφεύγουν της σύλληψης για τα αιματηρά επεισόδια και δεν αποκλείεται ανάμεσα σε αυτούς να βρίσκεται και ο δράστης της στυγερής δολοφονίας.

Οι Αρχές μελετώντας τις καταθέσεις των 70 από τους 105 συλληφθέντες που έχουν απολογηθεί μέχρι στιγμής και έχουν κριθεί όλοι προφυλακιστέοι (ανάμεσα τους και δύο Έλληνες) και σε συνδυασμό με τη λήψη DNA από τους κατηγορούμενους, προσπαθούν να ξετυλίξουν το κουβάρι της υπόθεσης.

Πάντως όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, έχει συνταχθεί μια λίστα βασικών υπόπτων οι οποία περιέχει τόσο ονόματα εκ των συλληφθέντων όσο και πρόσωπα που δεν συγκαταλέγονται σε αυτούς.

Αυτό που δυσχεραίνει το έργο των Αρχών για εξιχνίαση της δολοφονίας, είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχει «καθαρό» στιγμιότυπο από την σκηνή του μαχαιρώματος, ωστόσο η διαδικασία συγκέντρωσης υλικού συνεχίζεται.

Σε κάθε περίπτωση όμως αποτυπώνεται ο μαρτυρικός θάνατος του νεαρού οπαδού της ΑΕΚ, ο οποίος έπειτα από τη φονική μαχαιριά, στην προσπάθεια του να διαφύγει από το σημείο, δέχεται πισώπλατα χτυπήματα με ρόπαλα.

Παράλληλα, «κλειδί» στις έρευνες ενδεχομένως να αποτελέσει η εύρεση ενός οπλοστασίου των χούλιγκαν κοντά στην τοποθεσία που δολοφονήθηκε ο Μιχάλης.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, οι Αρχές ειδοποιήθηκαν από κάποιο περίοικο, έσπευσαν στην περιοχή και εντόπισαν στυλιάρια, ρόπαλα ακόμη και προστατευτικά μασελάκια που χρησιμοποιούν πυγμάχοι, κρυμμένα σε σημείο που βρίσκεται δίπλα ακριβώς σε ανθοπωλείο στην περίμετρο του γηπέδου της ΑΕΚ.

Τα ευρήματα περισυνελέγησαν με ιδιαίτερη προσοχή και τοποθετήθηκαν σε ειδικές σακούλες προκειμένου να μην υπάρξει αλλοίωση στοιχείων τυχόν γενετικού υλικού ή δαχτυλικών αποτυπωμάτων που ίσως φέρουν.

Έχουν ήδη σταλεί στην Διεύθυνση εγκληματολογικών Ερευνών προκειμένου να εξετασθούν.

Απολογούνται και οι τελευταίοι συλληφθέντες

Ενώπιων των ανακριτών θα βρεθούν σήμερα Κυριακή και οι τελευταίοι 35 συλληφθέντες για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή και τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, ολοκληρώνοντας των κύκλο των απολογιών.

Σημειώνεται ότι, χθες Σάββατο (12/08) προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν και οι 40 κατηγορούμενοι από το το δεύτερο γκρουπ συλληφθέντων που απολογήθηκαν, ενώ συνολικά 70 χούλιγκαν έχουν προφυλακιστεί. Δύο εκ των προφυλακισμένων είναι Έλληνες.

Όλοι οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν την εμπλοκή τους στη δολοφονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ και στα αιματηρά επεισόδια

Επίσης έχει ξεκινήσει η λήψη γενετικού υλικού από τους 105 συλληφθέντες, προκειμένου να ταυτοποιηθεί ο φυσικός αυτουργός της στυγερής δολοφονίας του Μιχάλη.

Ήξεραν για την επίθεση των Κροατών αλλά την περίμεναν σε άλλο σημείο

«Οι χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ κάτι ετοιμάζονται να κάνουν». Αυτή ήταν η προειδοποίηση που έκαναν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου για το Βήμα της Κυριακής και το MEGA, οι πληροφοριοδότες της ΕΛ.ΑΣ. λίγα 24ωρα πριν από τα επεισόδια έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ και τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Σύμφωνα μάλιστα με το ρεπορτάζ του αστυνομικού συντάκτη, υπήρχε η πληροφορία ότι οι Κροάτες χούλιγκαν δεν θα χτυπούσαν έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ αλλά θα έκαναν επιδρομή σε έναν σύνδεσμο της ΑΕΚ στην πλατεία Αργεντινής, στον οποίο τον Νοέμβριο του 2018 είχαν υπάρξει συγκρούσεις Ελλήνων με τη συμμετοχή οπαδών του Άγιαξ.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η ΕΛ.ΑΣ. είχε την εικόνα ότι κάτι επίκειται να συμβεί. Αυτό εκτιμήθηκε ότι αφορά επίθεση ίσως και το πρωί ή το βράδυ της περασμένης Τρίτης μετά τον αγώνα ΑΕΚ - Ντιναμό. Μόνο που η αιματηρή συμπλοκή έγινε σε απόσταση οκτώ χιλιομέτρων από εκεί που υπολόγιζε η ΕΛ.ΑΣ. και αρκετές ώρες νωρίτερα με αποτέλεσμα να δολοφονηθεί ο 29χρονος Μιχάλης Κατσουρής.

Κροάτης πρόεδρος: «Πήγαν για επεισόδια - Αν η Αθήνα κρατήσει και τους 100, θα δημιουργηθεί βεντέτα»

Στα αιματηρά επεισόδια που προκάλεσαν οι χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στη Νέα Φιλαδέλφεια και είχαν ως αποτέλεσμα τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Κροατίας, Ζόραν Μιλάνοβιτς.

Όπως είπε ο ίδιος, οι οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ πήγαν στην Ελλάδα για να κάνουν επεισόδια, τονίζοντας ότι αυτό είναι κάτι που ο ίδιος δεν μπορεί να στηρίξει.

Για την Ελληνική Αστυνομία δήλωσε πως έχει δικαίωμα να τους κρατήσει (πριν τους απαγγελθούν κατηγορίες) «για πέντε ημέρες. Το χρονικό αυτό διάστημα λήγει τώρα. Πρόκειται για 100 άτομα και δεν ξέρουμε αν θα προφυλακιστούν όλοι. Ανεξάρτητα από το γιατί κατέβηκαν, πήγαν για να κάνουν επεισόδια και εγώ αυτό δεν μπορώ να το στηρίξω. Αυτή είναι περίεργη συμπεριφορά».

Και συνέχισε λέγοντας για τους Κροάτες κατηγορούμενους πως «είναι πολίτες και έχουν τα δικαιώματά τους, οι συνθήκες κάτω από τις οποίες χάθηκε μια ζωή δεν έχουν διευκρινιστεί, δεν είναι γνωστές».

Ενώ παράλληλα απευθυνόμενος στην ελληνική κυβέρνηση είπε: «Αν η ελληνική κυβέρνηση μπορούσε να τους κρατήσει και τους 100 μέσω κάποιου είδους "τεχνητής κράτησης", αυτό θα είχε στοιχεία βεντέτας ή απόδοσης συλλογικής ευθύνης. Περιμένω ότι πολύ σύντομα θα λογοδοτήσουν».

Ο Κροάτης πρόεδρος ρωτήθηκε και για την ανοιχτή επιστολή που έστειλαν στα ΜΜΕ οι γονείς των συλληφθέντων Κροατών, ζητώντας να αφεθούν ελεύθερα τα παιδιά τους.

Όπως σημείωσε, έχει ενημερωθεί για την επιστολή, αλλά όπως είπε, δεν πρέπει να εμπλέξουμε τους γονείς. Οι συλληφθέντες, είπε, «είναι ενήλικες, δεν τους έστειλαν οι γονείς τους εκεί. Πήγαν μόνοι τους και κάποιοι θα λογοδοτήσουν για αυτό. Αλλά όχι και τα 100 άτομα».

Σχετικές ειδήσεις