ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά - Παράνομες υιοθεσίες: Ζευγάρια προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη από το εξωτερικό για τα μωρά τους

Χανιά - Παράνομες υιοθεσίες: Ζευγάρια προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη από το εξωτερικό για τα μωρά τους

Χανιά: Αναζητούν την τύχη τους με νεογνά μέσω εξέτασης DNA

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγουν ζευγάρια από το εξωτερικό, μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις για τη δράση του κυκλώματος εμπορίας βρεφών, προκειμένου να μάθουν αν είναι οι γονείς των νεογνών που γέννησαν παρένθετες μητέρες στο νοσοκομείο Χανίων.

Σύμφωνα με τον Alpha, ήδη έχουν φτάσει στα Χανιά νεαρά ζευγάρια από το εξωτερικό, τα οποία είχαν απευθυνθεί στο κέντρο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, που βρίσκεται στο επίκεντρο της υπόθεσης με τις παράνομες υιοθεσίες και την εμπορία βρεφών.

Αυτά τα ζευγάρια ζητούν από τον εισαγγελέα να δώσει την άδεια ώστε να έρθουν σε επαφή με τα νεογέννητα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα ζευγάρια αυτά έχουν στα χέρια τους στοιχεία για τις παρένθετες μητέρες, που θα κυοφορούσαν τα δικά τους παιδιά.

Σε αυτή την φάση φέρεται να έχει δοθεί το «πράσινο φως» για τουλάχιστον μία περίπτωση προκειμένου να προχωρήσει η εξέταση DNA σε γονείς. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας άλλο ένα ζευγάρι αναμένεται να υποβληθεί σε τεστ DNA.

Να σημειωθεί ότι συνολικά αυτή τη στιγμή στην Μονάδα Νεογνών του νοσοκομείου Χανίων υπάρχουν 4 νεογέννητα που ήρθαν στον κόσμο από παρένθετες μητέρες γεωργιανής καταγωγής.

Την ίδια στιγμή ένα ακόμη μωρό που σχετίζεται με το συγκεκριμένο κέντρο αναμένεται να γεννηθεί το επόμενο διάστημα.

Πηγή: cretalive