ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΔΡΟΜΟ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Βοιωτία: Ένας νεκρός από την πυρκαγιά - Ήχησε το 112 για εκκένωση και ετοιμότητα

Φωτιά στη Βοιωτία: Ένας νεκρός από την πυρκαγιά - Ήχησε το 112 για εκκένωση και ετοιμότητα
INTIME

Πολύ δύσκολο το πύρινο μέτωπο στη Βοιωτία. Ένας νεκρός από τη φωτιά στα Χώστια. Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις στην περιοχή και σε ετοιμότητα το Λιμενικό για απομάκρυνση κατοίκων

Μεγάλη και επικίνδυνη η φωτιά που ξέσπασε το πρωί της Δευτέρας 21 Αυγούστου στον Πρόδρομο Βοιωτίας μετά από εργασίες που έκανε κάτοικος στην περιοχή Χώστια, παραβλέποντας ότι η περιφέρεια βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού 5 για ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς.

Δυστυχώς ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, στην προσπάθειά του να σώσει τα ζώα του. Ο ηλικιωμένος κτηνοτρόφος στα Χώστια, έχασε τη ζωή του όταν κατά την προσπάθεια να σώσει τα ζωντανά, λιποθύμησε και κατέληξε από τις αναθυμιάσεις.

Το 112 ήχησε δύο φορές στα κινητά των κατοίκων. Το ένα μήνυμα ακολούθησε το άλλο με πολύ μικρή χρονική διαφορά λόγω της γρήγορης έκτασης που πήρε η πυρκαγιά μέσα σε γρήγορο χρονικό διάστημα.

Το πρώτο 112 αφορούσε τους κατοίκους στον Πρόδρομο Βοιωτίας για ετοιμότητα ενώ το δεύτερο αφορούσε τους κατοίκους που βρίσκονται στην παραλία Σαράντη να απομακρυνθούν προς την περιοχή Θίσβη.

Μέχρι αυτή την ώρα επιχειρούν 52 πυροσβέστες με 3 πεζοπόρα τμήματα, 16 οχήματα και 3 ελικόπτερα. Μάλιστα σύμφωνα με τον κ. Αρτοποιό το Λιμενικό βρίσκεται σε ετοιμότητα για να απομακρύνει κατοίκους σε περίπτωση που θεωρηθεί αναγκαίο καθώς η φωτιά παίρνει μεγάλες διαστάσεις και κινείται προς την παραλία Σαράντη.

Αρτοποιός: Κρούει καμπανάκι κινδύνου για τη φωτιά στη Βοιωτία - «Πολύ μεγάλη προσοχή! Με 9 μποφόρ δεν παίζουμε»

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός μίλησε στον ΣΚΑΪ για το νέο πύρινο μέτωπο.

«Είναι ένα δύσκολο μέτωπο, επιχειρούν επίγεια και εναέρια μέσα, Είναι κωμόπολη που θα φθάσει και θα περάσει η πυρκαγιά αυτή. Η πυρκαγιά κατευθύνεται με βορειοανατολικό άνεμο ωστόσο με 9 μποφόρ δεν παίζουμε.

«Η φωτιά αυτή είναι δύσκολη την πρώτη μια ώρα μετά τη μια ώρα πάει προς παραλιακό μέτωπο γι' αυτή τη μια ώρα πρέπει να μαστε προσοχή άπαντες. Είναι μια πυρκαγιά που στην αρχή της πρέπει να προσέξουμε πολύ. Θέλει μεγάλη προσοχή στην παραλία Σαράντη», τόνισε πολλαπλές φορές ο κ. Αρτοποιός.

Δήμαρχος Θήβας: «Οι ισχυροί άνεμοι δεν επιτρέπουν να πετάξουν αεροπλάνα»

«Το μέτωπό της φωτιάς είναι πάρα πολύ μεγάλο και πλέον ιδιαίτερα ισχυροί άνεμοι. Προσπαθούμε μετά δυσκολίας να το συγκρατήσουμε» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος της Θήβας Γιώργος Αναστασίου.

Σύμφωνα με το δήμαρχο ήδη έχει εκκενωθεί ένας οικισμός κοντά στην περιοχή Σαράντη μετά το μήνυμα από το 112 ενώ όπως σημειώνει ο ίδιος «αυτή τη στιγμή το μέτωπο βρίσκεται σε απόσταση λιγότερο των 1000 μέτρων από τα σπίτια, αλλά οι άνεμοι είναι ιδιαίτερα ισχυροί. Επιχειρούν 4 ελικόπτερα μαζί με ισχυρές επίγειες δυνάμεις εθελοντές και κατοίκους της περιοχής μαζί με μηχανήματα που έχουν διατεθεί. Είναι πολύ δύσκολο καθώς οι ισχυροί άνεμοι δεν επιτρέπουν να πετάξουν αεροπλάνα»

Σημειώνεται πως πριν από μερικές ημέρες είχε υπάρξει ξανά φωτιά στη περιοχή, που σβήστηκε άμεσα από τους κατοίκους.

Σχετικές ειδήσεις