ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Εύβοια: Διάσπαρτες εστίες σε Ψαχνά και Νέα Αρτάκη - Οι άνεμοι αλλάζουν την κατέυθυνση

Φωτιά στην Εύβοια: Διάσπαρτες εστίες σε Ψαχνά και Νέα Αρτάκη - Οι άνεμοι αλλάζουν την κατέυθυνση

Καλύτερη εικόνα από τις φωτιές σε Ψαχνά και Αρτάκη ωστόσο οι ισχυροί άνεμοι αλλάζουν τις κατευθύνσεις της πυρκαγιάς και δυσχεραίνουν το έργο της Πυροσβεστικής

Καλύτερη είναι η κατάσταση στην Εύβοια σε σχέση με χθες ωστόσο ακόμα υπάρχουν διάσπαρτες εστίες σε Ψαχνά και Νέα Αρτάκη.

«Υπάρχουν διάσπαρτες εστίες φωτιάς ανάμεσα στις περιοχές Αρτάκη και Ψαχνά με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη για την κατάσβεσή της» τόνισε ρεπόρτερ της ΕΡΤ που βρίσκεται στις φλεγόμενες περιοχές.

Εκτός από δύσβατα σημεία σε δασική περιοχή οι ισχυροί άνεμοι αλλάζουν τη φωτιά της φωτιάς. Από το πρωί της Τρίτης στη μάχη για την κατάσβεσή τους έχουν ριχθεί και εναέρια μέσα και επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής με 92 πυροσβέστες. Ανάμεσά τους βρίσκονται και 19 Γάλλοι πυροσβέστες που συνδράμουν στις προσπάθειες των Ελλήνων συναδέλφων τους και των εθελοντών. Συνολικά στο σημείο βρίσκονται 30 πυροσβεστικά οχήματα, 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Η φωτιά καίει στο αγροτολιβαδική έκταση δίχως να υπάρχουν αναφορές για καμένα σπίτια και επιχειρήσεις. Η μάχη δίνεται από αυλή σε αυλή όπου χρειάζεται με τις εικόνες από τις προσπάθειες κατάσβεσης μιας νέας εστίας στον περιβάλλοντα χώρο μιας επιχείρησης με πλαστικές κλούβες να είναι ενδεικτική.

Με λάστιχα στα χέρια εθελοντές και πυροσβέστες τρέχουν από σημείο σε σημείο για να προλάβουν τις φλόγες πριν αυτές επεκταθούν σε κτήρια.