ΕΛΛΑΔΑ

«Δυστυχώς, η πολύπαθη Πάρνηθα ξανακαίγεται»: Συγκινεί η πρόεδρος των Ορειβατών Φυλής

fotia

Το 2006 νομίζαμε ότι η Πάρνηθα  γλίτωσε, τώρα ξανά δυστυχώς καίγεται

Η Πρόεδρος του Ελληνικού Πολιτιστικού Ορειβατικού Συλλόγου Φυλής, Καλλιόπη Δηλαβεράκη, μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε συγκινημένη πως «η πολύπαθη Πάρνηθα, που το 2006 νομίζαμε ότι γλίτωσε, τώρα ξανά δυστυχώς καίγεται. Δεν ξέρω τι άλλο να πω, ελπίζουμε να σταματήσουν οι άνεμοι, για να σταματήσει αυτόν τον καπνό».

«Η εικόνα δυστυχώς είναι τραγική με τη φωτιά να κυκλώνει τη Φυλή το πρωί της Τρίτης. Μάθαμε ότι η πρώτη εστία εντοπίστηκε στη διασταύρωση με τη Μονή Κλειστών και παράλληλα, δυστυχώς, υπήρξαν κι άλλες εστίες στη ρεματιά της Γκούρας κοντά στα σπίτια και πιο συγκεκριμένα υπήρξαν τρεις εστίες διαφορετικές» είπε στην αρχή.

«Αυτό μας κάνει να πιστεύουμε ότι πρόκειται για εμπρησμό, ξέρουμε ότι κάποια σπίτια κάηκαν. Εμέις αυτήν την ώρα έχουμε φύγει από την περιοχή μας και είμαι σε ένα σημείο, που δυστυχώς βλέπω την Πάρνηθα να καίγεται» συμπλήρωσε σχετικά με το πύρινο μέτωπο.

«Ανηφορίζει ο καπνός και η φωτιά προς την κορυφή Κεραμίδι. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι θα μπορέσει η Πυροσβεστική να τη σταματήσει με όποιον τρόπο μπορέσει, καθώς είναι τεράστιο το σύννεφο καπνού. Η πολύπαθη Πάρνηθα, που το 2006 νομίζαμε ότι γλίτωσε, τώρα ξανά, δυστυχώς, καίγεται. Δεν ξέρω τι άλλο να πω, ελπίζουμε να σταματήσουν οι άνεμοι, για να σταματήσει αυτό ο εφιάλτης» πρόσθεσε.

«Οι περισσότεροι δεν μπορούν να αναπνεύσουν, η περιοχή έχει αποπνικτικό καπνό. Οι δικοί μας πυροφύλακες είχαν ενημερώσει την Πυροσβεστική και είχαν βάλει για απόψε διπλοβάρδια, καθώς ο βαθμός της επικινδυνότητας ήταν μεγάλος. Κατέβηκαν από το βουνό στις 10:00 το πρωί και μετά από δύο ώρες ξέσπασε η φωτιά, μεγάλη τραγωδία. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγραφεί αυτό» κατέληξε.