ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Πάρνηθα: Καίγονται σπίτια στην Αγία Παρασκευή - Τρέχει να σωθεί ο κόσμος

Πάρνηθα, Αγία Παρασκευή, φωτιά
Newsbomb.gr/Λευτέρης Παρτσάλης

«Τρέξτε, τρέξτε γρήγορα», ακούγονταν να φωνάζουν όσοι βρίσκονται στο σημείο της φωτιάς στην Αγία Παρασκευή

Μαίνεται ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Πάρνηθα και στον οικισμό Αγία Παρασκευή καίγονται σπίτια. Οι στιγμές που εκτυλίσσονται είναι πραγματικά δραματικές με τον κόσμο να τρέχει να σωθεί από τις φλόγες, οι οποίες ξαφνικά τους κύκλωσαν.

«Τρέξτε, τρέξτε γρήγορα», ακούγονταν να φωνάζουν όσοι βρίσκονται στο σημείο του πύρινου μετώπου στην Αγία Παρασκευή. Σύμφωνα μάλιστα με τα πλάνα που κατέγραψε το OPEN, η φωτιά ξαφνικά τους κύκλωσε και οι κάτοικοι που προσπαθούσαν με κλαδιά, λάστιχα και ό,τι μέσα διέθεταν να περιορίσουν τη φωτιά, άρχισαν να τρέχουν για να σωθούν.

Οι αναφορές κάνουν λόγο για 15 καμένα σπίτια, χωρίς τίποτα να έχει επιβεβαιωθεί ακόμη, καθώς η φωτιά είναι σε εξέλιξη. Την ίδια στιγμή, το πύρινο μέτωπο «γλείφει» το μοναστήρι του οικισμού ενώ σύμβουλος του δημάρχου της περιοχής έκανε έκκληση για βοήθεια, καθώς - όπως είπε - «παλεύουμε, αλλά ο καιρός δεν μας βοηθά».

Εγκαταλείπουν τα σπίτια τους οι κάτοικοι

Κάτοικοι φορτώνουν σε αυτοκίνητα λιγοστά υπάρχοντα και αποχωρούν από την περιοχή που έχει καλυφθεί από πυκνό καπνό. Εκτός από τα εναέρια μέσα στην Πάρνηθα επιχειρεί και το ερπυστριοφόρο της Πυροσβεστικής που νωρίς το πρωί της Τετάρτης έσβησε φωτιές μέσα από τις αυλές των σπιτιών.

«Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα είδαμε να ξεπηδούν φλόγες» αναφέρθηκε στο MEGA ενώ, οι σειρήνες των περιπολικών της αστυνομίας ακούγονται την ώρα που υδροφόρες και οχήματα του Δήμου συνδράμουν στις προσπάθειες.