ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΑ ΕΝΑΕΡΙΑ ΜΕΣΑ - ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

LIVE

Live Blog: Βελτιώθηκε η εικόνα στην Πάρνηθα – Συνεχίζονται οι μάχες σε Έβρο και Βοιωτία

Live Blog: Βελτιώθηκε η εικόνα στην Πάρνηθα – Συνεχίζονται οι μάχες σε Έβρο και Βοιωτία
Eurokinissi

Φωτιά τώρα: Μια διαφορετική μέρα ξημερώνει στο μέτωπο της Πάρνηθας με τη φωτιά να έχει περιοριστεί - Όλες οι τελευταίες εξελίξεις από τα πύρινα μέτωπα όλης της χώρας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στην Πάρνηθα η κατάσταση είναι αρκετά βελτιωμένη. Σε αυτό έχει βοηθήσει και η μειωμένη ένταση των ανέμων. Ωστόσο οι πυροσβεστικές δυνάμεις όλη τη νύχτα έψαχναν για «καντηλάκια» προκειμένου να μην σημειωθούν νέες αναζωπυρώσεις.

Η φωτιά στη Βοιωτία κατά τη διάρκεια της νύχτας είχε συνεχείς αναζωπυρώσεις. Το μέτωπο καίει σε δυσπρόσιτες περιοχές και δεν απειλούνται οικισμοί.

Την καταστροφική πορεία της πυρκαγιάς στη Θράκη προσπαθούν να ανακόψουν πυροσβέστες και εθελοντές με τα μέτωπα της Δαδιάς, της Ροδόπης και της Αλεξανδρούπολης να έχουν κατακάψει μία τεράστια έκταση πρασίνου.

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, για σήμερα Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)
  • Περιφέρεια Αττικής

Σχετικές ειδήσεις