ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Πάρνηθα: Βίντεο ντοκουμέντο του πύρινου μετώπου από ψηλά – Εικόνες που κόβουν την ανάσα

Φωτιά στην Πάρνηθα: Βίντεο ντοκουμέντο του πύρινου μετώπου από ψηλά – Εικόνες που κόβουν την ανάσα

Φωτιά τώρα: Εικόνες από ελικόπτερο που προκαλούν σοκ 

Εκτός ελέγχου η κατάσταση με τη φωτιά στην Πάρνηθα καθώς το πύρινο μέτωπο έχει περάσει για τα καλά στον Εθνικό Δρυμό και κατευθύνεται στην κορυφογραμμή του βουνού.

Η πυρκαγιά καίει για δεύτερη μέρα και έχει αφήσει πίσω της στάχτη και αποκαΐδια στη Φυλή, το Μενίδι και τις γύρω περιοχές.

Σε βίντεο που εξασφάλισε ο ΣΚΑΪ και δείχνουν το πύρινο μέτωπο από ψηλά οι εικόνες είναι αποκαρδιωτικές.

Στα μέτωπα της φωτιάς επιχειρούν από αέρος 9 ελικόπτερα, εκ των οποίων ένα για συντονισμό, και 8 αεροσκάφη: 4 τράκτορες από Ελλάδα, δύο από Γερμανία και 2 Canadair. Παράλληλα επιχειρούν 226 πυροσβέστες με 69 οχήματα και 11 ομάδες πεζοπόρου τμήματος.

Απανωτά τα μηνύματα από το 112

Λίγο μετά τις 11 το πρωί της Τετάρτης (23.08.23) εστάλησαν απανωτά μηνύματα από το 112 μέσα σε μόλις λίγα λεπτά για εκκένωση τριών περιοχών: Αγίας Παρασκευής, Καποτά και Λεφάντω.

Οι κάτοικοι των οικισμών Αγίας Παρασκευής και Καποτά ειδοποιήθηκαν με μήνυμα μέσω του 112 προκειμένου να απομακρυνθούν προς το κέντρο του Μενιδίου.

«Δασική πυρκαγιά στην περιοχή. Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Αγία Παρασκευή Μενιδίου και Καποτά, απομακρυνθείτε προς κέντρο Μενιδίου. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών», αναφέρει χαρακτηριστικά το μήνυμα του 112.

Μόλις δέκα λεπτά αργότερα, εστάλη και νέο μήνυμα από το 112 για εκκένωση της περιοχής Λεφάντω προς κέντρο Άνω Λιοσίων.