ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Πάρνηθα: Καλύτερη η εικόνα από το μέτωπο - Το Newsbomb.gr στην επιχείρηση κατάσβεσης

Φωτιά στην Πάρνηθα: Καλύτερη η εικόνα από το μέτωπο - Το Newsbomb.gr στην επιχείρηση κατάσβεσης
Newsbomb.gr / Χάρης Γκίκας

Το Newsbomb.gr βρίσκεται στην Πάρνηθα και καλύπτει τις τιτάνιες προσπάθειες όλων των δυνάμεων για να σταματήσουν την φωτιά

Φωτορεπορτάζ: Χάρης Γκίκας

Συνεχίζεται η μάχη με τις αναζωπυρώσεις στην Πάρνηθα, με τους πυροσβέστες και όλες τις δυνάμεις να φαίνεται να κερδίζουν. Οι άνεμοι είναι ισχυροί αλλά λιγότερο δυνατοί από τις προηγούμενες ημέρες και από το πρώτο φως της ημέρας χάρις τις εναέριες ρίψεις η εικόνα είναι καλύτερη.

Ο φωτογραφικός φακός του Newsbomb.gr καταγράφει τις τιτάνιες προσπάθειες των ανθρώπων που για τρίτο 24ωρο παλεύουν να σταματήσουν το πύρινο μέτωπο ώστε να μην κάψει άλλα σπίτια αλλά και να μην μπει στον πυρήνα του Εθνικού Δρυμού.

Πλέον, η κατάσταση δείχνει να βελτιώνεται καθώς υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία πως τις επόμενες ώρες η φωτιά θα έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο, σε καμία περίπτωση ωστόσο υπό πλήρη.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις. Επιχειρούν συνολικά 260 πυροσβέστες, 13 πεζοπόρα τμήματα και 77 οχήματα. Από αέρος ρίψεις κάνουν 6 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα.

Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, κάτοικοι, υδροφόρες και μηχανήματα έργου του Ελληνικού Στρατού και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Σημαντική είναι και η βοήθεια από την Ελληνική Αστυνομία.