ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Άγνοια από τις Αρχές για τα βλήματα που έσκαγαν στη φωτιά της Πάρνηθας

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Άγνοια από τις Αρχές για τα βλήματα που έσκαγαν στη φωτιά της Πάρνηθας
Newsbomb.gr

Οι πλέον αρμόδιοι για το πώς βρέθηκαν τα βλήματα στην Πάρνηθα δεν έχουν απάντηση ενώ όλη η Αττική άκουγε τις εκρήξεις

Δεν έχουν περάσει παρά λίγες ώρες από τη στιγμή που οι πυροσβέστες έθεσαν υπό έλεγχο τη μεγάλη φωτιά της Πάρνηθας ωστόσο το μυστήριο με τα… αδέσποτα βλήματα που έσκαγαν και άκουγε όλη η Αττική όχι μόνο παραμένει αλλά πλέον είναι και επίσημα αναπάντητο!

Το Newsbomb.gr έφερε στη δημοσιότητα φωτογραφίες με τα καμένα βλήματα στην Πάρνηθα. Την ύπαρξή τους δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς, καθώς οι κάτοικοι των γύρω περιοχών που επλήγησαν από την πυρκαγιά δέχτηκαν ακόμη και θραύσματα στα σπίτια τους. Ωστόσο, αρκετοί περιπατητές ακόμη και πριν τη φωτιά συχνά-πυκνά συναντούσαν βλήματα στο δάσος, τα οποία, όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων και με τη μεγάλη πυρκαγιά σε εξέλιξη, ήταν ενεργά εξ ου και οι εκρήξεις που ακούγονταν σε όλο το λεκανοπέδιο.

Σεβόμενοι τη δημοσιογραφική δεοντολογία αναμέναμε πρώτα να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά και στη συνέχεια να αναζητήσουμε το αυτονόητο: Απάντηση για το πώς βρέθηκαν βλήματα στην Πάρνηθα.

Άγνοια από ΓΕΕΘΑ

Απευθυνθήκαμε στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, ως αρμόδιο για τέτοιου είδους στρατιωτικό οπλισμό.

Η θέση του ΓΕΕΘΑ στο Newsbomb.gr ήταν ξεκάθαρη. Ποια ήταν η απάντηση; «Δεν γνωρίζουμε πως βρέθηκαν εκεί, δεν έχουμε ειδοποίηση από την ΕΛ.ΑΣ, εκείνη είναι αρμόδια».

Όπως ήταν λογικό, στραφήκαμε προς την Ελληνική Αστυνομία, η οποία να σημειωθεί πως ήταν παρούσα στα πύρινα μέτωπα, όχι μόνο της Πάρνηθας αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

ΕΛ.ΑΣ: Δεν ξέρουμε τίποτα!

Στραφήκαμε προς την ΕΛ.ΑΣ. σε αναζήτηση διευκρινίσεων. Η Ελληνική Αστυνομία δεν διαφοροποιήθηκε και πολύ από το ΓΕΕΘΑ.

«Δεν υπάρχει καταγγελία από πολίτη της περιοχής. Αν υπήρχε, θα είχε ενημερωθεί αμέσως ΤΕΕΜ και στη συνέχεια αν έκριναν πως ήταν απαραίτητο θα έμπαινε και ο στρατός».

Αυτή ήταν η απάντηση που μας δόθηκε από πηγή της ΕΛ.ΑΣ.

Τα αναπάντητα ερωτήματα

Αφού οι αρμόδιοι δηλώνουν όλοι… αναρμόδιοι να απαντήσουν, αυτομάτως γεννιέται μια σειρά από αναπάντητα ερωτήματα. Ποια είναι αυτά;

1ον. Πώς βρέθηκαν ενεργά βλήματα στο βουνό της Πάρνηθας;

2ον. Ποιος είναι αρμόδιος για τη συγκομιδή τους;

3ον. Γιατί πρέπει να ενεργήσουν οι Αρχές μόνο κατόπιν καταγγελίας πολίτη ενώ μιλάμε για όπλα;

4ον. Οι εκρήξεις από τα «αόρατα» βλήματα φούντωναν την φωτιά;

5ον. Τα θραύσματα που προσγειώθηκαν στις ταράτσες, αν πετύχαιναν κάποιον πολίτη, ποιος θα ήταν υπεύθυνος;

6ον. Το δημοσίευμα του Newsbomb.gr, ενός εκ των κορυφαίων ειδησεογραφικών ιστοσελίδων της Ελλάδας, δεν αποτελεί καταγγελία;

Σενάρια επί σεναρίων

Φυσικά και υπάρχουν αρκετά σενάρια που μπορεί να απαντούν στο βασικότερο ερώτημα, το οποίο είναι το «πώς βρέθηκαν». Προφανώς και στην Πάρνηθα δεν… ευδοκιμούν βλήματα...

-Το σενάριο να υπάρχουν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αναφέρθηκε από τους κατοίκους. Ωστόσο, όλοι ακούσαμε πως τα βλήματα ήταν ενεργά, καθώς έσκαγαν με τη φωτιά. Οπότε δεν λογίζεται ως πολύ πιθανό.

-Ένα ακόμη σενάριο είναι να έχουν πραγματοποιηθεί ασκήσεις και να έμειναν με τα χρόνια. Το στρατόπεδο «Καποτά» άλλωστε δεν απέχει πολύ μακριά. Ωστόσο, αν λάβουμε αυτό το σενάριο ως πιθανό, τότε είναι τουλάχιστον ανεύθυνο μετά τις ασκήσεις να έμειναν τα βλήματα παρατημένα.

-Τρίτο σενάριο, επίσης γυρίζει τον χρόνο πίσω. Σε αυτό δεν μπορεί να αποκλειστεί το σενάριο θαμμένου οπλισμού από αντάρτες της Αντίστασης ή ακόμη και παραβατικές οργανώσεις.

Σε κάθε περίπτωση, το θέμα παραμένει άλυτο μυστήριο ακόμη και για τους αρμόδιους.

Σχετικές ειδήσεις