ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Ταυτοποιήθηκαν οι γονείς τεσσάρων από τα εννέα βρέφη που γεννήθηκαν από παρένθετες μητέρες

Χανιά: Ταυτοποιήθηκαν οι γονείς τεσσάρων από τα εννέα βρέφη που γεννήθηκαν από παρένθετες μητέρες
UNSPLASH

Χανιά: Στο μεταξύ αναμένονται τα αποτελέσματα για 4 ακόμα μωρά

Με γοργούς ρυθμούς προχωράει η ταυτοποίηση των γονιών των μωρών, που γεννήθηκαν στο Νοσοκομείο Χανίων από παρένθετες μητέρες.

Έτσι σήμερα στάλθηκαν τα αποτελέσματα για τέσσερα από τα εννέα συνολικά βρέφη, που είναι υγιέστατα και φιλοξενούνται στη Μονάδα Νεογνών του Νοσοκομείου Χανίων.

Και στις 4 περιπτώσεις υπήρξε θετικό αποτέλεσμα. Έτσι δύο ζευγάρια από την Αυστραλία και ένα ζευγάρι από την Ιταλία, πήραν -μετά και τη θετική γνωμοδότηση της Εισαγγελέα τα μωρά τους. Ένα ζευγάρι Ιταλών αποχώρησε με δίδυμα και δύο ακόμα ζευγάρια Αυστραλών έφυγαν με τα μωρά τους. Από το Νοσοκομείο αποχώρησαν και οι παρένθετες μητέρες.

Στο μεταξύ αναμένονται τα αποτελέσματα για 4 ακόμα μωρά -δύο δίδυμα και δύο μονά- αφού έχουν εμφανιστεί και έχουν δώσει δείγμα DNA ένα ζευγάρι Ιταλών, ένα ζευγάρι Βρετανών και ένα ζευγάρι Ελλήνων. Τη Δευτέρα οι γονείς, που πήραν τα μωρά θα επιστρέψουν στο Νοσοκομείο, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, ενώ οι γιατροί της Μονάδας Νεογνών θα εξετάσουν τα βρέφη.

Πηγή: ΕΡΤ