ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στον Έβρο: Έφτασε στην Αλεξανδρούπολη το κυβερνητικό κλιμάκιο - Μάχη στο δάσος της Δαδιάς

Φωτιά στον Έβρο: Έφτασε στην Αλεξανδρούπολη το κυβερνητικό κλιμάκιο - Μάχη στο δάσος της Δαδιάς
Φωτογραφία αρχείου / EUROKINISSI

Συνεχίζεται για 10η ημέρα η φωτιά στον Έβρο. Λίγο μετά τις 9:00 προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη το κυβερνητικό κλιμάκιο που θα κάνει αυτοψία στις πληγείσες περιοχές.

Επί δέκα ημέρες καίει η φωτιά στον Έβρο, με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να δίνουν τιτάνια μάχη για να καταφέρουν να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο. Όπως αναμενόταν, στον Έβρο έφτασε το πρωί της Δευτέρας (28/8) κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον υπουργό Επικρατείας, Μάκη Βορίδη.

Τον κ. Βορίδη συνοδεύουν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, και τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Θοδωρή Λιβάνιο.

Το πολυάριθμο υπουργικό κλιμάκιο θα πραγματοποιήσει αυτοψία στις πυρόπληκτές περιοχές και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν συσκέψεις με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τους πυρόπληκτους δήμους, αλλά και όλους τους φορείς που είναι αρμόδιοι για την αποκατάσταση και διαχείριση των μεγάλων καταστροφών που έχουν υποστεί η Ροδόπη και ο Έβρος.

Οι υπουργοί θα μιλήσουν με κατοίκους και παράγοντες της περιοχής προκειμένου να ξεκινήσει πολύ γρήγορα η αποκατάσταση της καταστροφής, αλλά και να διερευνηθούν τα αίτια.

Στη Δαδιά όλο το βάρος

«Η πυρκαγιά που ξεκινά νοτίως του δάσους της Δαδιάς γιγαντώνεται, καταβλήθηκαν τεράστιες προσπάθειες για να υπάρχει μια καλή εικόνα», ανέφερε στην ΕΡΤ, ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός.

Σύμφωνα με τον ίδιο η Λευκίμμη δεν κινδυνεύει.

Οι προβλέψεις για την πυρκαγιά είναι δυσοιωνες καθώς σύμφωνα με αυτές, θα αλλάξει η κατεύθυνση των ανέμων, σε νότιους κάτι που μπορεί να στρέψει τις εστίες προς τη Δαδιά και σε περιοχές που δεν έχει κάψει τις προηγούμενες ημέρες.

Η μάχη δίνεται στις περιοχές: Μάκρη, Κασσιτερά, Βικέλα και Μεσημβρία ενώ στα σημεία επιχειρούν 295 πυροσβέστες με 16 πεζοπόρα τμήματα, 85 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Στη Ροδόπη το μέτωπο που απασχολεί τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής, όπως ανέφερε ο κ. Αρτοποιός, είναι αυτό μεταξύ της περιοχής Κασσιτερά και Κίρκη.

Περαιτέρω ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων που επιχειρούν σε Έβρο και Ροδόπη αναμένεται σήμερα Δευτέρα.