ΕΛΛΑΔΑ

Πάρνηθα: Αδιανόητο! Πέταξαν δεξαμενή πετρελαίου δίπλα σε ξερόχορτα

Πάρνηθα: Αδιανόητο! Πέταξαν δεξαμενή πετρελαίου δίπλα σε ξερόχορτα
Glomex / Alpha TV

Πάρνηθα: Μία δεξαμενή πετρελαίου, που είχε ακόμα καύσιμα, παράτησαν ασυνείδητοι μέσα σε περιοχή με ξερά χόρτα.

Μερικά 24ωρα μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς που απείλησε με καταστροφή τον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας, αποκαλύπτεται ότι μέσα στα σημεία του δάσους που δεν έχουν καταστραφεί ακόμα από φωτιές ασυνείδητοι πετούν… ό,τι υπάρχει. Ακόμα και δεξαμενή πετρελαίου ανάμεσα στα δέντρα μπορεί να συναντήσει κανείς, όπως αποκάλυψε ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha.

Η δεξαμενή, όπως αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ, είχε μέσα και μία μικρή ποσότητα πετρελαίου. Στο σημείο επί της ουσίας είχε δημιουργηθεί μια μικρή χωματερή, καθώς ασυνείδητοι έχουν πετάξει πάρα πολλά αντικείμενα. Δίπλα υπάρχουν ξερά χόρτα και καταλαβαίνει εύκολα κανείς πως αρκεί μία σπίθα για να γίνουν τα πάντα παρανάλωμα του πυρός.

«Κάποιος ανεγκέφαλος άφησε εκεί τη δεξαμενή. Πώς πήγε και την εναπόθεσε εκεί, δεν το γνωρίζει κανείς. Αν δεν υπήρχε η πυρκαγιά, δεν θα το βλέπαμε», είπε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου της περιοχής, Θέμης Οικονόμου. «Για τα δάση, δεν είναι υπεύθυνος ο δήμος αλλά το δασαρχείο. Άρα δεν γνωρίζω να σας πω αν υπήρξε καθαρισμός σε εκείνα τα μέρη», πρόσθεσε.

«Το δασαρχείο έχει ελάχιστο προσωπικό. Χρειάζεται αναδιοργάνωση όλου του σχεδιασμού, με του δασαρχείο, την πυροσβεστική και τους δήμους. Σήμερα είχαμε νέα σύσκεψη, ανακοινώσαμε και κάποια πράγματα. Υπάλληλοι του δήμου είναι έξω κάθε ημέρα και καταγράφουν τις ζημιές από την πυρκαγιά», επεσήμανε.