ΕΛΛΑΔΑ

Πάρος: Φρίκη και σάλος για το κοράκι που σταύρωσαν για να... φτιάξουν σκιάχτρο

Πάρος: Φρίκη και σάλος για το κοράκι που σταύρωσαν για να... φτιάξουν σκιάχτρο

Σάλος έχει προκληθεί με το βάναυσο περιστατικό θανάτωσης και σταύρωσης ενός πτηνού, στην περιοχή Πούντα της Πάρου. Η υπόθεση παίρνει τον δρόμο της Δικαιοσύνης, καθώς ο πολίτης που δημοσιοποίησε το γεγονός, προχώρησε σε επίσημη καταγγελία.

Ήταν η πρακτική των Ρωμαίων απέναντι στον Σπάρτακο και στους σκλάβους που επαναστάτησαν: Τους σταύρωσαν όλους και τους τοποθέτησαν σε κοινή θέα, ώστε να παραδειγματιστούν οι υπόλοιποι.

Αυτό το φρικαλέο παράδειγμα, 2.000 χρόνια πριν από την εποχή μας, φαίνεται ότι ενέπνευσε έναν εγκληματία στο νησί της Πάρου -το οποίο φημίζεται για πάρα πολλούς και καλούς λόγους, όχι όμως και τη βαυναυσότητα κατοίκων απέναντι στα ζώα – ο οποίος σταύρωσε, στην κυριολεξία, ένα άτυχο κοράκι, προκειμένου όπως φαίνεται να δημιουργήσει ένα φριχτό σκιάχτρο ώστε να διώχνει τα πουλιά από το κτήμα του…

Το ακόμα πιο θλιβερό είναι, ότι σύμφωνα με κατοίκους του νησιού, η εγκληματική αυτή πρακτική ασκούνταν στο παρελθόν από διάφορους ιδιοκτήτες χωραφιών, οι οποίοι πίστευαν ότι τα... κοράκια παραδειγματίζονται με τον τρόπο αυτόν και δεν θα πλησιάζουν το σημείο.

Το αποτρόπαιο αυτό θέαμα το ανακάλυψε ο Σωτήρης Τζαφάς, καπετάνιος ο οποίος εργάζεται στο νησί, και έκανε αυτό που θα έπρεπε να κάνει ο κάθε ευσυνείδητος πολίτης μιας χώρας που θέλει να λέγεται πολιτισμένη. Δημοσιοποίησε το γεγονός στα κοινωνικά δίκτυα, προκαλώντας όπως ήταν φυσικό, θύελλα αντιδράσεων.

Δείτε φωτογραφίες:

Δεν έμεινε όμως μόνο εκεί, καθώς όπως δηλώνει στο Newsbomb.gr, το μεσημέρι της Τετάρτης προχώρησε σε επώνυμη καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα του νησιού, ώστε η ντροπιαστική αυτή υπόθεση για όλους, να πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης και να γίνει αυτό που πρέπει.

«Είχα βγει βόλτα με τον σκύλο μου όταν είδα το πουλί σταυρωμένο σε αυτή την κατάσταση που βλέπετε και δεν πίστευα στα μάτια του. Αμέσως δημοσιοποίησα το γεγονός, όχι φυσικά για να εκθέσω το νησί ή κάτι τέτοιο, αλλά για το ακριβώς αντίθετο: Για να ευαισθητοποιήσω, η Δικαιοσύνη να κάνει αυτό που πρέπει για αυτό το έγκλημα και το ντροπιαστικό θέαμα ώστε να μην ξανασυμβεί, ούτε στην Πάρο ούτε πουθενά», περιγράφει στο Newsbomb.gr.

Έπειτα από την επίσημη καταγγελία, η υπόθεση αναμένεται να πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης του κτήματος που προέβη σε αυτή την πράξη, έχει ήδη ταυτοποιηθεί.

Σημειώνεται ότι με τη νέα νομοθεσία, η κακοποίηση και η θανάτωση ζώου τιμωρείται με πολυετή κάθειρξη και υψηλά πρόστιμα.